Mentős vagyok ezen a vidéki klinikán, ahol örökbe fogadtam ezt a szívbeteg csecsemőt, akit a születése után elhagyott a "családja". Kérem nézzék meg Őt, és erősítsenek meg abban, hogy helyesen cselekedtem?

Korábban már mi is beszámoltunk egy szívmelengető örökbefogadásról kis hazánkban, ám ma ismét egy meghatóan szép és egyedülálló örökbefogadás történetét szeretnénk elmesélni önöknek. Ez a Magyarországon élő, mentős sofőrként dolgozó 40 éves férfi elhatározta, hogy örökbe fogad egy újszülött csecsemőt, pár órával a születése után. (a vidéki kórház nevét és a férfi arcát - kérésére nem tesszük közzé).
A kis csöppség 2 napig kómában volt, ez a bátor férfi pedig éjjel – nappal mellette volt és azért imádkozott, hogy a gyerek túlélje a kómás állapotot. Mint meséli: "imádkoztam, és megfogadtam, ha túléli én örökbe fogadom.. és így is lett." - tette hozzá István, írja a lap.A csecsemőről tudni kell, hogy lemondott róla az édesanyja néhány órával a szülést követően, a 40 éves mentősként dolgozó István pedig az örökbefogadásáért harcolt, ami ma Magyarországon nem könnyű feladat, de mint látjuk nem is lehetetlen.
A család és hozzátartozói szégyen vagy sem, de teljesen lemondtak a babáról és nem tartottak rá igényt. A gyámhivatal pedig alapos vizsgálat után Istvánnak és 33 éves feleségének ítélte a csöppséget, akit Richárdnak neveztek el. “Emlékszem kómában volt és mesterségesen lélegeztették, én sokat beszélgetek a beteg gyerekekkel, ezért minden gondolkodás nélkül azt mondtam neki: Hé kicsikém, ha kinyitod a szemed akkor én hazaviszlek.” – mesélte István elérzékenyülve.
 - Ritka és csodálatos történet az övé. Ha önöket is meghatotta, kérjük egy megosztással fejezzék ki, lássa meg a világ, hogy ilyen is létezik kicsi hazánkban. Le a kalappal Ön előtt kedves István és felesége! Az Isten áldja meg Önöket a kicsi babával együtt.

AKTUÁLIS:

Főoldal