Most jött a rendkívüli bejelentés! Kamerákkal figyelnék meg a diákokat a hazai iskolákban! Aki rendet bont, akár családi a pótlék megvonásával is büntetnék emellett ILYEN súlyos pénz BÍRSÁGOT is kiszabhatnak a szülőkre: - Ön egyetért ezzel a döntéssel? RÉSZLETEK:


A kormány a tanárokat érő inzultusok megelőzésére, biztonsági kamerákat szerelne fel általános és középiskolákban. Az utóbbi napokban több megdöbbentő videó került elő, amin diákok megfenyegették vagy bántalmazták tanárukat. Kiderült, a tanulók agresszív viselkedése az ország számos iskolájában problémát okoz.
De vajon mi az oka, hogy egyre fiatalabbaknál jelenik meg az erőszak? Egy videón például az látszik, hogy osztálytársai közben arra buzdítják: üsse arcon a tanárt. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár hétfőn beszélt arról, hogy az elmúlt hónapok tanárbántalmazásai miatt az iskolai rendészet bevezetésén, és kamerarendszer telepítésén gondolkodnak, valamint a szülőkre is kiterjesztenék a szankcionálást, a családi pótlék felfüggesztésével.
A hvg.hu pénteki cikkében megszólalt az Emmi, akik szerint javaslatok kidolgozásának fázisában van a tárca, de döntés még nincs. A lap információi szerint a kamerák bevezetéséhez törvénymódosítás szükséges, viszont ha megszavazza az Országgyűlés, akkor a szülőknek nem lesz beleszólásuk abba, hogy megfigyelik-e a gyereküket az osztálytermekben. - Írja a HVG.hu Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal