Szétveri a jég vasárnap ezt az országrészt - amit csak tudsz pakolj be!


A met.hu legfrissebb előrejelzése szerint vasárnap változatos időjárásra számíthatunk. Fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható az ország nagy részén, azonban elszórtan záporok és zivatarok is kialakulhatnak. Az ország délkeleti harmadán van a legkisebb esély csapadékra. Akeleti irányú szél mérsékelt marad a nap folyamán, azonban zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökésekre is számítani kell.
Ezért érdemes figyelni a környezetet és elővigyázatosan közlekedni, különösen a viharok közelében. A nappali hőmérséklet nagyrészt 24 és 30 fok között alakul, ami kellemesen meleg időt jelent. Késő estére a levegő 16 és 21 fok közé hűl le, így az esti órák is viszonylag enyhék maradnak.Kinti Tevékenységek: A sok napsütés ideális feltételeket teremt a szabadtéri programokhoz, kirándulásokhoz és sportoláshoz. Érdemes azonban figyelemmel kísérni az időjárás alakulását, mivel a szórványos záporok és zivatarok hirtelen is kialakulhatnak. Öltözködés: Könnyű, nyárias öltözet ajánlott, de érdemes esőkabátot vagy esernyőt is magunkkal vinni, különösen ha hosszabb időre indulunk el otthonról. Közlekedés:
A zivatarok mentén kialakuló viharos széllökések veszélyesek lehetnek a közlekedésben. Autósoknak ajánlott fokozott figyelemmel vezetni, gyalogosoknak pedig óvatosan közlekedni az utcákon. A vasárnapi időjárás kellemes, napos időt ígér, de nem árt felkészülni az esetleges záporokra és zivatarokra. A keleties szél általában mérsékelt marad, azonban a zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, késő estére pedig 16 és 21 fok közé csökken. Bár az időjárás változékony lehet, a nap folyamán sok napsütés várható, ami ideális lehetőséget teremt a szabadban töltött időre. Az elővigyázatosság azonban fontos, hiszen a záporok és zivatarok bármikor megzavarhatják a programokat.

AKTUÁLIS:

Főoldal