Most érkezett!Gyilkossági kisérlet! FRISS: Orbán Viktor azonnal reagált a szlovák kollégája elleni merényletre


Orbán Viktor megszólalt a Robert Fico elleni gyilkossági kísérlet után. Szerdán kora délután lövések dördültek el a szlovákiai Nyitrabánya kultúrháza mellett, miközben az ország miniszterelnöke, Robert Fico egy rendezvényen vett részt a helyszínen. A gyilkossági kísérlet következtében a kormányfő azonnal földre zuhant. A kiérkező mentők kórházba szállították őt – korábban már beszámoltunk az esetről. Nem sokkal az eset után Orbán Viktor is megszólalt közösségi oldalán a kollégáját ért merénylet kapcsán:
A magyar miniszterelnököt mélyen megrázta a Robert Ficót ért gyilkossági kísérlet. „Mély megdöbbenéssel értesültem a Robert Fico barátomat ért szörnyű támadásról. Imádkozunk a mielőbbi felépüléséért” – fogalmazott Orbán Viktor. Az első információk szerint túl van az életveszélyen a szlovák kormányfő, azt követően, hogy a szerda délutáni kihelyezett kormányülés után lövések érték. Több szlovák forrás is beszámolt arról, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök túl van az életveszélyen, miután több lövés érte a Privigye járásban található Hándlován. A mentőszolgálat vezetője megerősítette, hogy a politikust mentőhelikopterrel szállították a besztercebányai kórházba, ahol műtétet kell végrehajtani a sérülések miatt.
Az információk szerint hasi- és kézsérüléseket szenvedett a támadás következtében. Ennek némileg ellentmond, hogy a pozsonyi kormányhivatal az újszó.com szerkesztőségéhez juttatott el egy közleményt, amelyben arról írnak hogy Robert Ficot életveszélyes állapotban szállították a közeli város klinikájára. Azért kellett ide szállítani, mivel túl sokáig tartott volna a szlovák fővárosig repülni vele. Robert Fico facebook is ennek ellenkezőjéről posztoltak: Többször meglőtték, jelenleg életveszélyes állapotban van. Helikopterrel szállították Besztercebányába, mert akut beavatkozás szükséges, és túl sokáig tartana Pozsonyba eljutni. A következő pár órában dől el az élete. 17 órakor sajtótájékoztatót tart a szlovák belügyi és az egészségügyi tárca, valamint országos rendőrfőkapitány Besztercebányán.

AKTUÁLIS:

Főoldal