Borzalmas hír jött reggelre – Már a legnagyobb világbajnok magyar sportolónk is elment..🕊️ 😢


Ma reggel érkezett! Elment a legenda.. Hetvenöt éves korában elhunyt Birtalan István (Stefan Birtalan), a kézilabdázás egyik kiemelkedő alakja, aki 1970-ben és 1974-ben világbajnoki címet nyert a román válogatottal – számolt be a szomorú hírről a gsp.ro. Pályafutása és eredményei:
Birtalan István neve egyet jelent a román kézilabda aranykorával. A korábbi klasszis balátlövőt háromszor, 1974-ben, 1976-ban és 1977-ben is a világ legjobb kézilabdázójának választották. Pályafutása során a román nemzeti csapatban 14 évet játszott, ez idő alatt 993 gólt szerzett, ezzel is hozzájárulva csapata sikereihez. Egészségügyi problémák Az utóbbi tíz hónapban Birtalan István súlyos egészségügyi problémákkal küzdött, különösen a májával kapcsolatosan. Állapota az elmúlt időszakban jelentősen romlott, ami végül halálához vezetett. Öröksége:
Birtalan István emlékezetes játékstílusával és eredményeivel örökre beírta magát a kézilabda történetébe. A sportág szerelmesei és a román nemzet is nagy tisztelettel és hálával emlékeznek rá. Pályafutása során nemcsak kiváló sportolóként, hanem példaképként is szolgált a fiatalabb generációk számára. Búcsú a legendától: Birtalan István halála mély megrendülést keltett a sportvilágban. Egykori csapattársai, ellenfelei és a kézilabda rajongói világszerte gyászolnak. Emlékét és sporthoz való hozzájárulását soha nem felejtjük el. Nyugodjon békében!

AKTUÁLIS:

Főoldal