EBBEN a pillanatban jelentették be a VÁRATLAN hírt a június havi nyugdíjakról – MINDEN idős érintett!!!


Most érkezett a hír a június havi nyugdíjakról – MINDEN idős érintett!!! Azok számára, akik várják a nyugdíjukat, fontos tudni, mikor érkezik az éves ellátás. Íme a 2024-es év folyamán várható nyugdíjutalások időpontjai:
Január 12. (péntek)
Február 12. (hétfő) + 13. havi nyugdíj
Március 12. (kedd)
Április 12. (péntek)
Május 10. (péntek)
Június 12. (szerda)
Július 12. (péntek)
Augusztus 12. (hétfő)
Szeptember 12. (csütörtök)
Október 11. (péntek)
November 12. (kedd) (az esetleges novemberi nyugdíjkorrekcióval, januárig visszamenőleg)
December 3. (kedd)
Azoknak, akik postán kapják a nyugdíjukat, érdemes figyelniük a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárat, hogy pontosan tudják, mikor számíthatnak a nyugdíjuk érkezésére.
Hogyan kérhető bankszámlára utalás? A postai kézbesítés helyett sokan választják a nyugdíjuk bankszámlára történő utalását, ami gyorsabb és biztonságosabb lehetőséget kínál. Ehhez az alábbi lépéseket kell megtenni:Tájékoztatni a Magyar Államkincstárt (MÁK) írásban: Nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek be kell jelenteniük, hogy kívánják bankszámlájukra utalni a nyugdíjukat.
Bankszámla rendelkezésre állása: A folyósítás csak olyan bankszámlára történhet, amely a nyugdíjas saját számlája vagy társtulajdonosa a számlának, tehát rendelkezési joga van felette.
Kérelem beadása elektronikusan: A kifizetési mód megváltoztatását célszerű elektronikus úton, az erre a célra rendszeresített nyomtatványon előterjeszteni, ami gyorsan és egyszerűen megtehető a magyarorszag.hu portálon, ügyfélkapus bejelentkezést követően. Az új kifizetési mód könnyedén megvalósítható, és előnyökkel járhat mind a nyugdíjasok, mind a nyugdíjintézmények számára.

AKTUÁLIS:

Főoldal