Óriási hír jött a nyugdíjasoknak, sokan még mindig nem tudnak róla


A magyar kormány már régóta elindította ezt a programot, mégis sokan még mindig nem ismerik. Pedig minden 65 év feletti magyar nyugdíjas jogosult ingyenes technikai eszközökhöz, amelyek jelentősen megkönnyíthetik mindennapjaikat. Magyarországon az öregségi nyugdíjra való jogosultsághoz két alapfeltétel van.
Egyrészt be kell tölteni a nyugdíjkorhatárt, ami jelenleg 65 év Magyarországon. Másrészt rendelkezni kell az előírt legalább 20 éves szolgálati idővel, ami a bejelentett, legális munkaviszonyban eltöltött időt jelenti. A feketén végzett munka sajnos nem számít bele az előírt szolgálati időbe. Annak ellenére, hogy sokan a nyugdíjkorhatár elérésekor visszavonulnak a munkától, egyre többen maradnak továbbra is aktívak. A statisztikák szerint a férfiaknál több mint háromszorosára, míg a nőknél több mint négyszeresére emelkedett a 65 év feletti foglalkoztatottak száma az elmúlt 14 évben.
Azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy minden nyugdíjasnak jár egy kiegészítő, ráadásul teljesen ingyen, ami alaposan megkönnyítheti az életüket. A magyar kormány ezzel a programmal szeretné támogatni az idősebb korosztályt abban, hogy lépést tudjanak tartani a modern technológia fejlődésével. Ezen technikai eszközök segítségével a nyugdíjasok könnyebben tarthatnak kapcsolatot a családjukkal és barátaikkal, könnyebben hozzáférhetnek az online szolgáltatásokhoz, és aktívabb életet élhetnek az internet segítségével. Ha Ön is nyugdíjas, és szeretné igénybe venni ezeket az ingyenes technikai eszközöket, érdemes utánajárnia a lehetőségeinek, hiszen ezek a modern eszközök valóban megkönnyíthetik mindennapjait.

AKTUÁLIS:

Főoldal