Atyaúristen! Erre senki nem számított! Magyar Péter MA olyan leleplezéssel tért vissza, amibe BELEREMEG az ország! Nem fogod elhinni, hogy KIRŐL tálalt ma ki! EZT NÉZD:


Magyar Péter Orbán Viktor feleségéről: „Láttam, hogy minisztereket, képviselőket számonkért vagy beszámoltatott” „A kormányzaton belül is mindenki fogva van, hogy éppen személyes információkkal, pénzügyi machinációk vagy más miatt, az egy kérdés, és az ellenzéken belül is nagyon sok mindenki fogva van” – állította Magyar Péter a Telexnek adott videóinterjújában, amelyben több korábban elhangzott állítását most részletesebben is kifejti.
Szerinte a kormányfő feleségének, Lévai Anikónak is komoly szerepe van: „(...) nagyon nagy ráhatása van a párton belüli ügyekre és néhány dolog ellenőrzésére”. Orbán Viktor kormányfő szerepéről az üzleti ügyekben: „...nyilván, ha kell, akkor bele tud ebbe is avatkozni, vagy ha tudomására hozzák, vagy ha két oligarcha összeveszik, és sértik egymás érdekeit, nyilván egy idő után ő fog ebben dönteni, hogy ki megy bizonyos bizniszekbe, meg ki nem megy bizonyos bizniszekbe. Bár tudom, hogy pénzügyekkel egyébként nem foglalkozik, én mégis voltam ilyeneknek a tanúja, amikor közbe kellett avatkozni, mert szembe mentek egymással a fiúk”. Mennyire vette figyelembe Orbán Viktor Varga Judit véleményét? Magyar Péter állítása szerint a volt felesége egy alaptörvény-módosítással kapcsolatban azt mondta Orbánnak egy kormányülésen, hogy egy előterjesztéssel nemcsak szakmai, de erkölcsi problémái is vannak.
„Erre megfagyott a levegő, és a miniszterelnök annyit mondott, hogy önt nem azért tartjuk itt, hogy erkölcsi kifogásai legyenek” – idézte. Rogán Antal volt az a miniszter, akivel 2020-ban a Karmelitában beszélt a válásáról. „Arról volt szó, hogy mivel a feleségem magas szinten van, nyilván az a kormány érdeke, hogy ne legyen balhé”. Szerinte Rogán Antalnak van speciális tudása nagyjából mindenkiről. „Nagyon sok olyan vacsorán vagy rendezvényen voltam, ahol alapvetően csak és kizárólag a gazdasági vezetők voltak jelen. Ott ült az asztalnál több ezer milliárd forint, néha ott ült a miniszterelnök, sokszor ott ült a veje, és nyilván ilyenkor nem az ország megmentéséről, az egészségügy rendbetételéről vagy az oktatás megreformálásáról van szó, hanem arról, hogy kinek mit kellene átvenni, milyen focicsapatot kellene támogatni, milyen beruházásba lehetne beszállni, milyen konstrukcióban és ki vásárolja meg a repülőteret”. Magyar szerint ezek baráti összejövetelek, és itt olyan szereplők is vannak, „akikről azt hinnéd, hogy a politikai paletta másik oldalán állnak”. Lévai Anikóról, a miniszterelnök feleségéről Magyar azt mondta, hogy „méltatlanul alulértékelt a szerepe”, nem negatív, hanem pozitív értelemben. „Azt gondolom, hogy ha nincs is formális hatalma, nagyon nagy ráhatása van a párton belüli ügyekre, és néhány dolognak az ellenőrzésére”. A részletekről annyit árult el, hogy „olyanokat láttam, hogy minisztereket, képviselőket bizonyos dolgokért számon kért vagy beszámoltatott, és olyanokat meg hallottam, hogy bizonyos személyi döntésekben neki is nagyon nagy szerepe van”. Hogyan mondott le Varga Judit? Állítása szerint Varga Judittal nem beszélt szakmai kérdésekről, amióta külön élnek. Ezzel együtt úgy tudja, a volt felesége a lemondása előtti péntek este vagy szombat reggel kapott egy telefont, hogy le kellene mondania, „egy olyan ügy miatt, amihez nem sok köze volt”.

AKTUÁLIS:

Főoldal