Vujity Tvrtko olyan kegyetlenül beolvasott a Fidesz rendszernek, hogy azóta ezrek osztják a szavait !


Vujity Tvrtko hosszú bejegyzést írt közösségi oldalán a kegyelmi botrányról, melyben kínzó kérdéseket tett fel. Kimondott olyan dolgokat is, amit sokan rejtegetni próbálnak! Mutatjuk a poszt legfontosabb részleteit: “Kezdem azzal, hogy laktam árvával, akit befogadtunk a családunkba. Isteni kegyelemnek éltem meg azt az időt, hiszen egy év alatt többet tanultam az élettől és az életből, mint az iskoláimban összesen.
Megkapni egy kiszolgáltatott és sérülékeny fiatal bizalmát számomra többet jelentett bármilyen szakmai díjnál. Ezzel bárkinek és bármikor visszaélni: bűn! Kihasználni és bántalmazni az elesettet: gyomorforgató, megmagyarázhatatlan bűncselekmény” – írja a médiaszemélyiség, majd később így folytatja: “A politikai vádaskodások keltette gyűlöletcunami pontosan a lényeget sérti: kevesebb szó esik magukról a bántalmazott gyermekekről. A kegyelmi ügy amúgy is azt üzente, hogy a büntetés mértéke -nem teljesen ismert hátterű indoklással- csökkenthető; ám megkérdezte-e valaki az áldozatoktól, hogy a trauma feldolgozható-e egyáltalán…?!” “Tényleg: mit éreztek ők “János bácsi” állami kitüntetésekor? Hát “Endre bácsi” kegyelmi kérvényének pozitív elbírálásakor? V. János és K. Endre a rossz kontrollal működő rendszer termékei voltak, és a kérdés most az is:
Voltak-e és vannak-e még V. Jánosok és K. Endrék ebben a rendszerben?! És ne essék félreértés: senki sem mondhat olyat, hogy “K. Endre csak bűnsegéd volt…” Ha nincsenek bűnsegédek, ha jól működik a rendszer, akkor sok gyermeket lehetett volna megmenteni ettől a gyalázattól!” “A kérdéseim megvannak, a válaszokat még nem kaptam meg: – Hogyan történhetett meg, hogy V. János hosszú-hosszú éveken át folytathatta ezt a gyalázatot?!– Megtörtént-e az ő alkalmassági tesztelése, ha igen: pláne hogyan fordulhatott elő mindez?– Milyen volt annak a rendszernek a felépítése, amely az elején, majd évek múlva sem dobta ki magából V. Jánost és K. Endrét?– Mi volt K. Endre kegyelmi kérvényének az útja, AZ ELEJÉTŐL A LEGVÉGÉIG?! Ki terjesztette elő? Mivel indokolták? Miért hagyták jóvá? Miért ellenjegyezték? PONTOSAN MI ALAPJÁN?! Szeretném megérteni az egész folyamatot!– Az úgynevezett szokásjog adott-e korábban kegyelmet más V. Jánosoknak és K. Endréknek?! Természetesen tiszteletben tartom hazám törvényeit -így a kegyelmi törvényre vonatkozó szokásjogokat is-, ugyanakkor az észszerűség válaszokért kiált, többek között azért, mert a társadalomnak tudnia kell például azt, hogy szabadulhatott-e másik K. Endre hasonló körülmények között?! És el kell oszlatni azt a kételyt is, amely szerint vannak olyanok, akik borzalmas bűnöket követnek el, ám -politikai kapcsolatok birtokában- kisebb büntetéssel is megúszhatják, mint kapcsolatok nélküli társaik… És ez minden oldalra egyaránt érvényes lehet! Szilárd meggyőződésem, hogy amíg a széles nyilvánosság nem ismeri meg ennek az ügynek a fontos részleteit, addig az államszervezet helyed ad a sokszor méltatlan találgatásoknak, pletykáknak és igazságtalanságoknak, ez pedig szerintem súlyosan sérti a társadalom, de még inkább a hasonló ügyek áldozatainak az érdekeit” – írja bejegyzésében Tvrtko. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal