Összetört az ország! EZ képtelenség: Most kaptuk a megdöbbentő hírt Markos Györgyről


A humorista nemrégiben ünnepelte 77. születésnapját szűk keretek között. A legendás humorista 77. születésnapján beszélt arról, hogy eldöntötte: befejezi pályafutását. Nehezen szánta rá magát, végül édesapja, a néhai Alfonzó egykori tanácsa győzte meg. Vannak olyan hírességek, akik ezt a jelzőt már éle-tük során kiérdemlik. Közéjük tartozik Markos György is, aki hosszú évtizedek alatt magyarok millióinak arcára csalt mosolyt kabaréjeleneteivel. A nevettető a minap ünnepelte 77. születésnapját, de mint ahogy ő fogalmazott: különösebben nem kezdek semmit ezzel a nappal.
– Nagyon örülök, hogy megélhettem ezt a kort, de ilyenkor már minden nap ajándék. Nálunk sosem volt divat a szülinapozás felfújása, hogy azt gondoljuk: nekünk minden jár. Maximum a pofád jár, felelte erre mindig az édesapám, Al­fonzó. Amikor ajándékot kapott tőlem, azt mondta: költsd inkább magadra, Gyuri fiam! Nem volt benne álszerénység, ő tényleg így élt. Én is hasonló vagyok: jól esik, ha gondolnak rám, de nem vagyok sem államfő, sem király, nincs mit ünnepelni, hiszen egyik nap olyan, mint a másik – mesélte Markos György. A Markos-Nádas duó tagja három alkalommal született újjá saját elmondása szerint. Évekkel ezelőtt ennyi alkalommal jött ki az intenzív osztályról, ahol sztrókkal és szívinfarktussal is kezelték a kétezres évek első felében. A súlyos betegségek után mintha kicserélték volna a nevettetőt, több mint negyven kilót fogyott, és ezt igyekszik tartani is. – A hülye rendszertelen élet, idegesség okozta majdnem a halálomat.
Azt hittem, annyira fontos vagyok, hogy állandóan rohantam és hajtottam magam. De az intenzíven rájöttem, hogy Isten kezében vagyok és a nézőtéren lévő sok mosolygó arc eltűnik. A saját karosszériámat kellett kikalapálnom és felhagyni a túlzabálással, remélem, most minden kerek – mondta Markos, aki igen szomorú, ám érthető kijelentést tett lapunknak. – Terveim még vannak, szeretnék még nyugalomban élni egy kicsit ezen a világon. Nem is tudom, mikor álltam utoljára színpadon. Volt egy pont, amikor azt mondtam: ha valaki eléri az olimpiát, 45 évesen nem megy vissza összeveretni magát a szorítóba. Édesapám nagyon kemény iskola volt nekem, azt mondta: Nehogy azt hidd, te vagy a csúcs, hidd el, jön kétszáz jobb. Most ezt érzem és okosabb, ha továbbra is a visszavonulás mellett maradok – mondta Markos György. - Bors.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal