Ebben a pillanatban érkezett a rossz hír a nyugdíjasoknak! Csúnyán hoppon maradtak! EZ már sajnos hivatalos


Megvan, mikor érkezik a 13. havi nyugdíj az idősek számára, ám van egy csavar a dologban.​ Kiadták a listát, aki nincs rajta az sajnos nem jogosult! 2024-ben az idősek számára pozitív hírek érkeztek a nyugdíjazási rendszerből. A hónapok során több kedvező változás is megtörténik, melyek közül a legkiemelkedőbb a 13. havi nyugdíj visszatérése. Mi az újdonság a 2024-es évben?
Nyugdíjemelés: Januártól további emelkedés várható a nyugdíjak összegében. 13. Havi Nyugdíj: A legnagyobb változás a 13. havi nyugdíj, amely hamarosan megjelenik a nyugdíjasok bankszámláján. Mikor érkezik pontosan az extra juttatás? A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2024 februárjában hivatalból utalja az extra juttatást, így az érintetteknek nem szükséges külön kérelmet benyújtaniuk. Hogyan történik a kifizetés?Postai Kifizetés: A 13. havi nyugdíj a februári havi ellátással együtt, a szokásos kifizetési napokon kerül kiosztásra. Bankszámlára Történő Utalás: 2024. február 12-én kerül jóváírásra a bankszámlákon, azonos napon a rendszeres nyugdíjjal. Ki jogosult a 13. havi nyugdíjra? Farkas András nyugdíjszakértő szerint a 2024. januári emelt összegű nyugdíj teljes összege fog járni mint 13. havi nyugdíj. A jogosultak köre többek között az alábbiakat foglalja magában:
Öregségi nyugdíjasok
Özvegyi nyugdíjasok
Árvaellátásban részesülők
Szülői nyugdíjban részesülők
Baleseti hozzátartozói nyugellátásban részesülők
Mezőgazdasági járadékban részesülők
A nyugdíjtörvény és a kormány rendelete különbséget tesz a 13. havi nyugdíj és a 13. havi ellátás között, az utóbbi több ellátásban részesülő személyre is kiterjed. Fontos Megjegyzés Azok, akik nem találják magukat a fenti listában, sajnos nem jogosultak az extra juttatásra. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal