1 PERCE ÉRKEZETT! Nyugodjon békében! Álmában érte a halál a csodálatos magyar színészünket


Hetven esztendős korában meghalt Jakab Csaba, aki a magyar szinkronművészet egyik legmeghatározóbb és legismertebb alakjaként vonult be a történelembe. Ez a kiváló művész számos világhírű filmsztár, mint például Chuck Norris, Denzel Washington, Jean-Claude Van Damme és Kurt Russell karaktereinek adott magyar hangot.
Csornán született, és ifjúkori tanulmányait Algír városában, Algéria fővárosában végezte. Bár építészmérnök apja azt szerette volna, ha ő is az építészet területén helyezkedik el, Jakab Csaba már fiatalon érezte, hogy a színpad az ő igazi hivatása. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanulta meg a színészet fortélyait, és olyan neves színházakban lépett fel, mint a Vígszínház, a Szigligeti Színház és a József Attila Színház. Az 1980-as évektől kezdve vállalt filmekben szerepeket, és olyan emlékezetes produkciókban is megjelent, mint az “István, a király”.
Habár színházi darabokban, televíziós és mozifilmekben is gyakran tűnt fel, sokan elsősorban maradandó szinkronszerepei révén őrzik emlékét. Számtalan nemzetközi hírességnek kölcsönözte a hangját, többek között Chuck Norrisnak, Denzel Washingtonnak és Jean-Claude Van Dammenak. Elhunyt Jakab Csaba, aki Chuck Norris és Jean-Claude Van Damme magyar hangjaként vált ismertté.

AKTUÁLIS:

Főoldal