Mindenkit lesokkolt a szomorú hír! ÉG ÖNNEL MŰVÉSZÚR! NAGY BAJ TÖRTÉNT - Schobert Norbitól kell búcsúznunk..


Szomorú hír jött Schobert Norbiról – Padlóra került, végleg feladta a harcot: A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről.
A vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést, 40 millió forintra mérsékelve ezzel a bírságot – irta a GVH közleményében.A cégnél végzett vizsgálat feltárta, hogy a Norbi Update életmódrendszert, illetve az Update termékek népszerűsítését célzó, a forgalmazó közösségi oldalán közzétett videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben. A GVH szakemberei bő egyéves időtartamot vizsgálva összesen 280 videóbejegyzést néztek át és arra jutottak, hogy azok megtéveszthették a fogyasztókat a termékek összetételéről, hatásairól a cég piaci pozíciójáról illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságáról.
A videók megalapozatlanul hirdették az Update termékeket egészsége ható tulajdonságra, valamint betegségek megelőzésére, kezelésére utaló állításokkal (pl. „elmúlik a cukorbetegség, elmúlik a magas vérnyomás”) – állapította meg a vizsgálat, amely szerint megtévesztő, egészséggel kapcsolatos állítások egyúttal megsértették az élelmiszerek reklámozására vonatkozó uniós szabályozást is. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal