Pár perce jött a hír – ILYEN még soha nem volt korábban! MINDEN magyar család ajándékot kaphat a kormánytól karácsony előtt! Figyeljék mit: - Lesz ám meglepetés!


A következő héten a magyar kormány dönthet egy javaslatról, amely a háztartásokat hivatott segíteni a közelgő karácsonyi vásárlási időszakban – tájékoztatta a közvéleményt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón. Bár a miniszter nem részletezte a tervezett intézkedést, hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelten fontosnak tartja a magyar családok anyagi terheinek enyhítését a karácsonyi ünnepek közeledtével.
Az intézkedésről való részletes tárgyalás és a kormány végső döntése jövő héten várható. Gulyás Gergely kijelentette, hogy a reálbérek növekedése ellenére az OECD által végzett kutatás azt mutatja, hogy a fogyasztói magatartás általános tendenciája az, hogy az emberek tartalékolnak, még akkor is, ha a fizetések jelentős mértékben meghaladják az inflációt. A miniszter szerint ezért nem érdemes erősen fellendülő karácsonyi szezont várni a boltokban. A 2023-as karácsonyi vásárlási szezonban tapasztalt fogyasztás csökkenése miatt a kormány úgy véli, hogy a háztartások támogatására van szükség. Az intézkedés részleteinek egyelőre titokzatosnak kell maradniuk, de a célja világos: a magyar családok anyagi terheit enyhíteni a karácsonyi készülődés idején.
A várakozásoknak megfelelően a kormányzati beavatkozás célzott intézkedéseket hozhat létre, például adókedvezményeket, támogatásokat vagy egyedi támogatási formákat, amelyek lehetővé teszik a háztartások számára, hogy könnyebben megtervezhessék és megvalósíthassák a karácsonyi ajándékvásárlásokat. A részletekért és a végső döntésért várhatóan izgalommal válnak a magyar háztartások és a kiskereskedelmi szektor is, mivel az intézkedés jelentős hatással lehet a karácsonyi forgalom alakulására és a gazdasági aktivitásra az év végi időszakban. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal