MOST JÖTT A RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!!! BAJ VAN! BORZALOM AMI történik ezekben a percekben is hazánkban és csak nagyon kevesen tudnak róla! Figyelmeztetik a TELJES magyar lakosságot:


FONTOS! Kérjük, az alábbi sorokat mindenki olvassal el: Hihetetlen módon terjednek a különböző SMS-es csalások, de szerencsére a legtöbb próbálkozásról néhány átolvasás után könnyen megállapítható, hogy valami nem stimmel velük. Az elmúlt napokban azonban felbukkant egy új csaló SMS, ami elég megtévesztő lehet, számolt be a 24.hu. SMS csalás: Az új SMS-ek feltehetőleg egy csomagküldő szolgálat nevében íródnak, és arra kérik az üzenet fogadóját, hogy kattintson az általuk megadott linkre, és frissítse a tétel címét 24 órán belül, különben visszaküldik a rendelést a kézbesítési központnak.
Bár az ilyen üzenetek elég tipikusak az adathalász csalóknál, ráadásul a szövegben helyesírási hibák is vannak, egy dolog elég mégis meggyőzővé teszi az SMS-t. A 24.hu által idézett beszámoló szerint ugyanis az SMS egy olyan telefonszámról érkezett, ami valódi rendelések esetén szokta jelezni, ha egy csomag átvehető. Ha ilyen jellegű üzenetet kapsz, nagyon óvatos légy, még akkor is, ha egy hitelesnek tűnő számról érkezik! Ha mégis rákattintanál az SMS-ben megadott linkre, semmiképp ne add meg az adataid! Érdemes a netes átverésekben kevésbé jártas ismerősöket és családtagokat is figyelmeztetni erre a veszélyes csalási módszerre. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal