Kakas végzett egy rendőrrel. Az életét már nem tudtak megmenteni a mentők


Sok tragikus eseményről olvashatunk az interneten, de napjainkban olyasmi történt, ami valóban megdöbbentő. Christian Bolok nevű rendőrt San Jose városába küldték, hogy feloszlassa egy kakasviadal rendezvényét. Azonban a beavatkozás közben olyasmi történt, amit senki sem látott előre. A férfi megérkezett a helyszínre, ahol kakasviadalokat tartottak, és kezdte el szétoszlatni a tömeget, valamint bizonyítékokat gyűjteni az eseményhez kapcsolódóan.
Azonban az egyik kakast elkapva észre sem vette, hogy az állat lábához éles pengék vannak rögzítve. A kakas hevesen próbált megszabadulni a rendőr kezéből, és egy ponton sikerült úgy eltalálnia Bolok bal combját, hogy az éles penge az ütőérbe hatolt. A rendőr súlyos vérzés miatt perceken belül elvesztette az eszméletét, és a mentőknek már nem sikerült megmenteni az életét. Az orvosok a kórházba érkezésekor már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A helyi rendőrfőnök elmondta, hogy ez egy rendkívül szerencsétlen baleset volt, amire szinte nincs magyarázat. 25 évnyi szolgálat után még sosem találkozott hasonló esettel, és az egész közösséget megrázta a tragédia. A kakasviadal hagyományos sport a Fülöp-szigeteken, ahol két kakas csap össze éles pengékkel felszerelve.
Bár az állatvédő szervezetek évek óta tiltakoznak az ilyen események ellen, sok helyen továbbra is illegálisan rendezik meg őket. Bár a kakasviadalok egykoron világszerte népszerűek voltak, mára már inkább csak elmaradottabb országokban találhatók meg, különösen Latin-Amerikában és Ázsiában. Néhány kultúrában a viadalokat vallási szertartásként kezelik, hisznek abban, hogy az állatok vérontása megnyugtatja a gonosz szellemeket. Az eset azonban rávilágít arra, hogy ezek a tevékenységek továbbra is súlyos tragédiákat okozhatnak.

AKTUÁLIS:

Főoldal