Tömegesen hagyják el az országot emiatt: Álomfizetéssel csábítja a magyarokat egy sajtgyár Ausztriába, még érettségi sem kell hozzá! ITT lehet jelentkezni:


Meglepően magas fizetést, közel egymillió forintnak megfelelő összeget ajánl hirdetésében egy cég Ausztriában. A gröbmingi (Soprontól nagyjából 260 kilométerre) fekvő üzembe magyar munkavállalókat várnak, és mindössze nyolc általánost jelölnek meg a felvétel előfeltételeként. A magyar munkavállalókat csábító cég hirdetésében csomagolókat keres a sajtgyárába. Az italok és élelmiszerek gyártásával is foglalkozó ausztriai vállalkozás legkevesebb havi bruttó 2421 eurót (nagyjából 940 ezer forintot) kínál kezdőfizetésként, ám a dolgozók kedvezményeket is kapnak, így például egészségügyi programokhoz csatlakoztatják őket és gyermekeknek szóló üdülési támogatás is jár.
A gröbmingi üzem hirdetésében azt írja, a leendő munkavállaló feladata sajtcsomagolás lenne, valamint a termékek ellenőrzését is rábírnák. Ehhez mindössze alapkövetelményként a német nyelvtudást és a nyolc általános meglétét jelölik meg. A hirdetésben megjegyzik: előny, ha valaki ért a gépekhez és hajlandó két műszakban, esetleg hétvégén is dolgozni. (A hirdetés megtekintéséhez kattints ide) Tízezrek Burgenlandban: A magyarok körében munkavállalás szempontjából a legnépszerűbb osztrák terület Burgerland. Ausztria Magyarországgal határos szövetségi tartományában az osztrák gazdasági minisztérium tavaly szeptemberi adatai szerint mintegy 21 500 magyar dolgozott ezen az osztrák területen, nagyjából 13 ezer férfi és 8500 nő. Egyéb nemzetiségekhez viszonyítva az osztrák munkavállalók után – akiknek száma 81 ezer fő, amely szerint minden negyedikre jut több mint egy magyar – mi vagyunk a legtöbben. A sorban a magyarokat követi létszám alapján a román munkavállalók 2300 dolgozóval, akiket a szlovákok 2100 fővel és végül a németek 1200 fővel.
A statisztikákat látva a magyarok 2500 fővel leginkább a kiskereskedelemben, 2100 fővel az építőiparban, 2 ezerrel a gasztronómiában és 1700 fővel a szállodaiparban vállalnak munkát. Egyre többen vándorolnak ki: A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból kiderült, idén több magyar hagyta el munkavállalás céljából Magyarországot, mint tavaly. Pozitív hír viszont, hogy a magyar állampolgárok nemzetközi vándorlásának teljes egyenlege alig romlott. A 2021-es 9672-es többlet után 9450 fő volt tavaly. Ez úgy lehetséges, hogy a korábbinál lényegesen több, 14 ezer külföldön született magyar költözött Magyarországra. Ettől magasabb ez az érték utoljára 2015-ben volt. A KSH szerint a tavaly kivándoroltak 44 százaléka Ausztriába, 25 százaléka Németországba, 5-5 százalékuk Hollandiába és Svájcba, valamint a 4 százaléka az Egyesült Királyságba költözött – derült ki. blikk

AKTUÁLIS:

Főoldal