Mozgássérült gyermekkel együtt lakoltatott ki egy családot Csepelen a végrehajtó. Ez Magyarország SZÉGYENE! - Rengeteg a rendőr a helyszínen! Drámai felvételek következnek:

Ilyen nincs és mégis van… reméljük az ilyen nem alszik soha többé nyugodtan! Egy négytagú családot lakoltattak ki Csepelen kedd reggel, amelynek egyik tagja egy mozgássérült gyermek. A kilakoltatáson ott volt a végrehajtó és a rendőrség is, amit a Szikra Mozgalom és az AVM (A Város Mindenkié) tagjai próbáltak élő láncot alkotva megakadályozni. Az élőláncban részt vevő Jámbor András országgyűlési képviselő elmondta a Mércének, hogy egy magántulajdonban lévő lakásból egy négyfős családot lakoltatott ki a végrehajtó.
A család lakásának egyik felét elárverezték a házaspár válása után a férfi tartozásai miatt, ám erről a lakásban maradó nő nem is tudott, így nem is élhetett az elővásárlási jogával, illetve nem is tudott licitálni a lakás másik felére. Az új tulajdonosok ezután lakbért kértek a lakás másik felét jogszerűen birtokló nőtől. A lap beszámolója szerint az egyoldalúan megállapított lakbért követelő több mint húsz fizetési meghagyás többségét – a bírósághoz fordulva – sikeresen megtámadta és érvényteleníttette a család. Néhányat azonban nem sikerült időben, így végül tartozásuk keletkezett. A képviselő úgy tudja, eleinte havi 300 ezer forintot, majd az utolsó fizetési meghagyásban már 800 ezer forintot követeltek a másfél szobás csepeli lakás feléért, és összesen nagyjából 6 millió forintot követeltek a családtól. A család az ingóságai egy részét már elszállította, de sok holmijuk maradt még a lakásban.
Rendőri intézkedés végül nem történt, az élőláncot a család döntésére maguk az aktivisták oszlatták fel, miután – elmondások alapján – az új tulajdonos „finoman utalt rá”, hogy nehéz lesz elszállítani a lakásban maradt ingóságokat, ha fennmarad az élőlánc – részletezte a történteket Jámbor a lapnak. Az utcára került családnak a csepeli önkormányzat krízislakást ajánlott fel, ahol legfeljebb 9 hónapig maradhatnak.

AKTUÁLIS:

Főoldal