Erős Antónia gyógyíthatatlan beteg! Szomorú hír érkezett


Erős Antónia gyógyíthatatlan beteg! Szomorú hír érkezett! Mutatjuk a részleteket: Budapest − Erős Antónia (48) több mint két évtizede cukorbeteg. Antónia, az RTL klub műsorvezetője, cukorbeteg – erről nagyon sokszor, sok fórumon beszélt már. Sőt, nevéhez fűződik az Egy csepp figyelem alapítvány létrehozása is. A kétgyerekes műsorvezető huszonöt éves volt, amikor diagnosztizálták nála a cukorbetegséget.
Klasszikus tünetei voltak (I. sz. cukorbetegség), rosszullétek, szájszárazság, gyengeség. Antónia körzeti orvosa egy teszttel már a rendelőjében megállapította, hogy erről van szó, aztán a későbbi vizsgálatok megerősítették a tényt. Ám hogy ezt később sokszor elmondta, rosszul viselte a hírt, nagyon fiatal volt, és szembe kellett nézzen azzal, hogy egy olyan betegsége van, amely egy életen át elkíséri majd. Ugyanakkor azt is érezte, hogy tulajdonképpen szerencsés, hiszen időben kapott egy jelet ahhoz, hogy változtasson az életmódján. A diagnózistól kezdődően oda kellett figyelnie teste jelzéseire.
Antónia is tudatosabbá vált, figyel arra, hogy mit eszik, mennyit eszik, mennyit mozog és alszik. A sporthoz való viszonya is megváltozott: bár előtte is mozgott, a cukorbetegség „felfedezése” után a sport élete részévé vált, ahogy rutinná vált az élelmiszerek “felmérése” is. Elég csak ránéznie egy tányér ételre ahhoz, hogy tudja, arról a tányérról mit és mennyit fogyaszthat “büntetlenül”. A vércukorszint-mérése is rutinná vált, naponta többször is méri, hiszen ahhoz adagolja az inzulint.-írta a life.hu. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal