Most érkezett a döbbenetes bejelentés! Döntöttek! A 2023-as augusztus 20-ai tüzijátékról van szó!


Most érkezett a bejelentés! A 2023-as augusztus 20-ai tüzijátékról van szó. Minden évben augusztus 19-21. között rendezik meg a Szent István Napi programsorozatot és Európa legnagyobb tűzijátékát Budapesten. Már biztos: Idén is lesz tüzijáték, nem is akármilyen! Sokan a televízió képernyői előtt követik a tűzijátékot, amely mára Budapest egyik fő attrakciójává vált a nyárvégi szezonban. A szervezők idén is tettek róla, hogy érdemes legyen személyesen is ellátogatni a fővárosba, ezért háromnapos, ingyenes programsorozat várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat. A 2023. évi augusztus 20-i tűzijáték és Szent István Napi programsorozat missziója, hogy a magyar emberek és a városba látogató külföldiek egy szerethető, optimista ünnepen vehessenek részt.
2023. AUGUSZTUS 20. – Hivatalos programok:
08.00 Szent István Napi Díszünnepség a Kossuth téren, Zászlófelvonás és Tisztavatás
09.00 – 09.40 Légiparádé a Duna felett
10.00 – 18.00 Ingyenes Szent Korona-látogatás az Országházban
14.00 A Magyar Szent István-rend kitüntetés-átadása
17.00 Ünnepi Szentmise és Szent Jobb-körmenet a Szent István Bazilikában
21:00 Tűzijáték zenei aláfestéssel és narrációval. Lesz épületfestés, drónjáték és fényshow is.
A budai és pesti rakpartokon mintegy 4,5 km hosszan, megközelítőleg 40.000 db pirotechnikai effekt fogja alkotni a teljes műsort, 50 pirotechnikus telepíti majd a tűzijátékot a 7 bárkára, a 65 pontonra valamint az Erzsébet hídra és a Szabadság hídra, további közel 100 ember dolgozik azon, hogy minden uszály, tutaj pontosan a helyére kerüljön és a kilövések alatt ott is maradjon, méreteit tekintve az idei látványosság a Margit hídtól a Petőfi hídig tart a Duna fölött, mintegy 4,5 km hosszban, hogy minél többen teljes értékű élményben részesüljenek a partról, a drónjátékot két helyszínről összesen 800 drón prezentálja, a történetet a Parlamentre, a Nemzeti Galériára és a Gellért-hegyre vetített képi tartalom teszi teljessé.
Augusztus 19-20-21-én Budapesten rendezik meg a „Szent István Nap – Isten éltessen Magyarország!” című fesztivál, ami a fiatalabb korosztályt is szeretné mozgósítani, az ünnepi hangulat részesévé tenni. A mozgósítás az egész országra kiterjed, Budapest izgalmas és széleskörű programot kínál. Az eseménysorozat megismerteti az ország fővárosának attrakcióit a vidéki Magyarország belföldi utazóival. A fesztivál több mint egy tucat, ingyenesen látogatható helyszíne valódi kulturális kavalkádot ígér, ahol a komolyzene és a könnyűzene különböző műfajainak szerelmesei éppúgy találnak. Címlapkép: Illusztráció. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal