Elfogytak a szavak.. Csodálatos magyar legendánkat vesztettük el ma! – Felesége közölte a lesújtó hírt az országgal! Egész Magyarország gyászol:


Pár nap múlva töltötte volna be 73. életévét.. Elhunyt kilencszeres világbajnokunk, harminckétszeres magyar bajnokunk, számtalan nemzetközi cím birtokosa, saját sportágának Halhatatlanok Klubjának első beválasztottja. Aki élt már a hetvenes években, az ismerte Csányi Béla nevét, hisz akkoriban a magyar tekesport a világ legjobbjai között volt stabilan. S ő ennek a sportnak kimagasló művelője volt. 1950. május 23-án született a Tisza mellett, Szegeden, először Szegeden kezdte a sportot, majd a Ferencvároshoz került, s ott szerezte legtöbb magyar bajnokiját, s nemzetközi eredményeinek nagy részét – hisz 20 évig sportolt a klubban.
Aztán Németországban folytatta, és tízszeres német bajnok is lett. Kilencszeres világbajnok,nyolcszoros ezüsérmes, négyszeres bronzérmes volt. Nyert világkupát, BL-t. Edzőként is ténykedett, BL-győzelemhez segítette csapatát. Ő volt a teke Puskása – ez tagadhatatlan. Halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar sportéletet.
 

AKTUÁLIS:

Főoldal