Egy fej salátát vett édesanyám a piacon, sokkot kapott, mi volt benne



Csak egy salátát akart a nő a család ebédjéhez, de „belsőségek” is akadtak benne. Hatalmas utat tett meg, mire a család konyhájába került: egy méretes szállítmánnyal együtt érkezhetett meg Lengyelországba, Krakkó lett a végállomás. Ott már felgyorsultak a salátánk számára is az események, megvárta, míg az import raktárból a viszonteladókhoz a piacra kerül, ott kiválasztják, aztán átslisszant a "kasszán" is, míg végre hazaért.
Ekkor már ő is fellélegezhetett, hiszen okkal gondolhatta, jó eséllyel egy szerető családhoz került, azt viszont feltehetően álmában sem gondolta volna, hogy egy csapásra világhírű is lesz. Márpedig ez történt. A salátából kimászó élőlény híre nem csak az azt megvásároló háziasszonyt, a világot is sokkolja! Nos – ugyanis otthon, a kipakolás közben egy apró gekkó mászott ki a salátalevelek közül. A sztorit a krakkói állatvédő egyesület, a „KTOZ Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami osztotta meg a közösségi oldalán. Meseszerű beszámolót is kanyarintottak hozzá: „Egyszer volt, hol nem volt, egy teherautón érkezett egy gekkó gyönyörű hazánkba, ezúttal egy salátában találtak egy ilyen úriembert, amelyet az egyik vidéki piacon vásároltak”.
Hozzátették: szerencsére a vásárló észrevette az állatot és időben értesítették őket. A potyautasról kiderült, hogy egy úgynevezett fali gekkó. Az éjszakai hüllő főként a mediterrán térségben él, és az egyik legnagyobb méretű gekkófaj Európában. Te – mit csinálnál hasonló helyzetben?

AKTUÁLIS:

Főoldal