Családi pótlékosok figyelem! HIVATALOS KÖZLEMÉNY: 98 ezer forintos támogatást kaptok a családi pótlék mellé! Mindenkinek jár! ÍGY tudtok élni a lehetőséggel:



Családi pótlékosok figyelem! 98 ezer forintos támogatást kaptok a családi pótlék mellé! Évi egyszeri, 98 ezer forintos támogatás a családi pótlék mellé! Bármelyik család megkaphatja évente 1-szer, akár 1 gyermekre is! Így tudtok élni a lehetőséggel: SZINTE BÁRKI MEGKAPHATJA! 120 EZER FORINT szülési segély, támogatás, 98 EZER FORINT gyermek óvodai vagy iskolai költségeire, oktatásra , 28.500 FORINT IDŐSEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK! – A LEGTÖBBEN NEM ISMERIK A LEHETŐSÉGET! CSALÁDOK FIGYELEM! ÍGY KAPHAT A CSALÁDI PÓTLÉK MELLÉ 98 EZER FORINTOT! MÁR 1 GYERMEK UTÁN IS MEGKAPHATJA! BÁRKI ÉLHET A LEHETŐSÉGGEL, NEM JÖVEDELEMFÜGGŐ!
Az önsegélyező pénztárnak, mint a többi pénztárnak is, az a célja, hogy a családok öngondoskodási hajlandóságát erősítsék. Más-más célra valók, de mindegyiket támogatja az állam is. A háromból kettő jól ismert, de a harmadikat még kevesen ismerik, ez a kevésbé ismert az önsegélyező pénztár. Pedig ennek is megvan létjogosultsága a gyerekes családoknál, de használata némi pénzügyi előre gondolkodást és tervezést is igényel. Íme a három pénztártípus, amire adó visszatérítést lehet igénybe venni: A sokak által ismert és kedvelt egészségpénztár. A régóta meglévő önkéntes nyugdíjpénztár. A kevesek által ismert önsegélyező pénztár. Most a teljesség igénye nélkül az önsegélyező pénztár legfontosabb tulajdonságait szeretném bemutatni. A többi pénztárhoz hasonló, az öngondoskodást próbálja erősíteni két számlatípusával, a közösségi és a saját számlával (én most csak a saját számlával foglalkozom).
Mire használhatod fel? Szülési segély (120.000 Ft) terhességgel összefüggő orvosi kiadások (számlával igazolva, összeghatár nélkül), igazolt jövedelemkiesésre (GYED, GYES közötti különbségre) családi pótlékra jogosult gyermek oktatási költségére (98.000 Ft/gyerek/év) Mi van, ha mégsem lesz gyerekünk? igazolt jövedelem kiesésre táppénz, munkanélküliség esetén otthoni vagy idősgondozásra (28.500 Ft/hó) gyógyszerekre vagy gyógyászati segédeszközökre temetési támogatásra (hozzátartozóra is) Miért éri meg, ha csak a saját pénzemet kapom vissza? A 20%-os jövedelemadó-visszatérítés miatt, amit évi 150.000 Ft-ban maximalizáltak. Ha több pénztárnak is tagja vagy (nyugdíj, egészség, önsegélyező), akkor az összesre tudsz 150.000 Ft-ot igénybe venni.
Ebből adódóan évente maximum 750.000 Ft-ot érdemes befizetni a pénztárakba, de ezt megteheti a párod is és Te is. Extra tipp: ha itt két évre lekötöd a pénzed, akkor újabb 10 %-os adóvisszatérítésre vagy jogosult, viszont ne felejtsd, ebben az esetben két évig nem nyúlhatsz a pénzhez! De milyen jól fog jönni pl. a GYES időszakában! Mire figyeljél? Ha alacsonyabb jövedelmű vagy, vagy sok gyermeked van, fizetsz-e annyi személyi jövedelemadót, hogy a visszatérítést igénybe tudd még venni! Először 180 nap múlva tudod felhasználni. A pénztárnak is vannak működési költségei, így ne számolj a teljes visszatérítéssel, de még így is megéri. Biztonságos Igen, biztonságos. Befektetési politikájuk a bankbetét és kötvény jellegű megtakarításokat preferálja, minimális lehetősége van részvény típusú megoldást választani, már csak az időtávokból adódóan is. Banki kamat környéki hozama van, az adókedvezményen (ami önmagában 20%) felül. Érdemes végiggondolni, hogy a családod hogyan tudja az előnyeit kihasználni:
Kiváló lehetőség lehet az évről évre ismétlődő iskolakezdésre itt gyűjteni. Akik babát terveznek, és fizetnek személyi jövedelemadót, azoknak szinte kötelező, mert bizony lesz jövedelemkiesésük. De ezzel a megoldással egy hosszabb táppénzes időszakra is fel tudsz készülni, és biztonságot adhat ez az elkülönített pénz. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal