RITKA CSODÁS hír jött estére! HATALMAS a boldogság Halász Juditéknál! Főleg az Ő korában! Megtörtént! Özönlenek a gratulációk! ”Most már publikus!” NEM titkolja tovább Halász Judit! EZZEL a fotóval árulta el a nagy hírt, ami mindekit ledöbbentett! GRATULÁLUNK MŰVÉSZNŐ!




HATALMAS a boldogság Halász Juditéknál! Főleg az Ő korában! Megtörtént! Özönlenek a gratulációk! Budapest – Halász Judit vehette át az első Pécsi Ildikó Emlékdíjat, amelyet a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő halála után alapítottak. A szintén Kossuth- és Jászai Mari-díjas Halász meghatódva köszönte meg, hogy ő lehetett az elismerés első kitüntetettje, kollégái, pályatarásai köszöntötték a nívós eseményen a Pécsi szívének oly’ kedves gödöllői kastélyban.
Pécsi Ildikó 2020 decemberében hunyt el. – Ildikót én Pécsi anyunak szólítottam. Pér évvel korábban végzett a főiskolán, mint én, és bár nehéz helyzetben voltunk, mert egy legendás generáció után jöttünk, de mindenben segített. Sugárzott belőle a szeretet, a kedvesség, mindig elmondta, egy csónakban evezünk, és sosem hagy magamra, mert mi egy helyre tartozunk. Később mind a ketten a Vígszínházba szerződtünk, emlékezetes, hogy mindig mesélte, keresi az igazit, a nagy szerelmet.
Majd egyszer csak újságolta, hogy megtalálta. Megkérdeztem ki az, mire azt felelte, hogy egy focista! Nagyot nevettem, de az idő őt és Szűcs Lajost igazolta. Később is összefonódott az életünk, ugyanis egy nap különbséggel adtunk életet a fiainknak, ráadásul ugyanabban a kórházban – emlékezett vissza Halász Judit, aki nem sokkal halála előtt találkozott utoljára a színésznővel. Halász Judit Pécsi fogadott és vér szerinti fiától, azaz L. Péterfi Csabától (balra) és Szűcs Csabától (jobbra), valamint Gémesi György gödöllői polgármestertől vette át a díjat. – Bár játszani nem tudott, a róla elnevezett amatőr színtársulat mentoraként megtalálta a módját, hogy közel maradjon a szakmájához. Egy banketten találkoztunk, ott mondta, hogy nincs jól, nagy a baj, de nem akart panaszkodni – mondta Halász.
– Megbeszéltük, hogy találkozunk és mindent elmesél. Sajnos erre már sosem került sor…
A színésznő halála után alapították meg a Pécsi Ildikó Emlékdíjat /Fotó: Grnák László

AKTUÁLIS:

Főoldal