FIGYELEM! RENDKÍVÜLI BEJELENTÉS! DÖNTÖTT A KORMÁNY! Módosítani fogják az áramelszámolás módját. RÉSZLETEK:



A kormány úgy döntött a Magyar Villamos Művek (MVM) honlapjára kikerült tájékoztatása szerint, hogy szeptembertől a pár napja bejelentett követhetetlen napi elszámolási gyakorlat helyett az éves elszámolásra térnek át. Az MVM hibájából rosszul járt ügyfeleket, akik magasabb, nem rezsicsökkentett áron vásároltak áramot pedig kompenzálják.
– Szúrta ki Jámbor András párbeszédes képviselő, aki megköszönte az intézkedést azoknak a névtelen MVM-es vagy kormánytagoknak a akik észlelték a problémát, a figyelemfelhívásukat és átalakították a rendszert. Módosítani fogjuk az elszámolás módját annak érdekében, hogy könnyebben nyomon követhető legyen.
A módosított elszámolás szerint kedvezményes áron lehet majd tölteni, amíg a felhasználó el nem éri az évesen kedvezményesen igénybe vehető mennyiségi határt (2 523 kWh), azt követően pedig a magasabb, lakossági piaci áron – olvasható az MVM honlapján. Mint megírtuk, augusztus első napjaiban a feltöltő kártyás áramvásárlók „lakossági piaci áron”, azaz a korábbi tarifa kétszereséért vehették áramot. Ők jellemzően a legszegényebbek, szociálisan rászoruló fogyasztók közül kerülnek ki. Így aki 5 ezer forintért akart áramot venni, az a korábbi 133 kWh helyett 70-80 kWh-t kapott.
Ez azért volt, mert eredeti metódus szerint az éves rezsikedvezményt elosztva minden napra jut egy bizonyos kedvezményes áram, amelyet fel kell szorozni a két vásárlás között eltelt napok számával, és mindezt augusztus elsejétől nézték. Így csak nagyjából a hónap közepétől volt esélye a feltöltő kártyásoknak rezsicsökkentett áron áramhoz jutniuk. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal