Ezt Nagyon megszívtuk.. Megjelent az ÚJ rezsi törvény az ÚJ árakkal! Ezen gondolkodott az Orbán kormány napokig??! ITT van minden HIVATALOS információ, amit a ma kiadott rezsicsökkentési rendeletről tudni KELL:



Németh Szilárd csütörtök reggel rendkívüli tájékoztatót tartott a rezsicsökkentés részleteiről, a portfolio.hu tudósítása szerint a rezsibiztos többek közt azt mondta: Azon kell gondolkodnunk, hogy lesz-e egyáltalán energia Európában. Hozzátette: nem fenntartható, hogy mindenki rezsicsökkentett áron kapja az energiát és a földgázt, viszont „nem lehet egyszerre rászabadítani a piaci árat a lakosságra”, ezért úgy döntöttek:
Meghatároznak egy limitet. Bevezettünk egy új tarifát, egy lakossági piaci árat, ez kisebb, mint a piaci ár – közölte Németh Szilárd. Az erről szóló rendelet egyébként közben már megjelent a Magyar Közlönyben is. A villamosenergia esetében ez a következőképpen alakul: 2523kWh/év fogyasztásig 36 forint marad az ár, ez a rezsicsökkentett kedvezményes ár. Az e feletti fogyasztásnál 70,10 forint/kWh. A valós piaci ár egyébként 268 forint lenne.
Az éjszakai áram: 23,1 forint/kWh lesz a fogyasztási korlátig, e felett 62,9 forint a nem kedvezményes ár. A H tarifa korlátlanul fennáll 36 forinton. Földgáz esetében ez a helyzet: 1729 köbméteres éves fogyasztásig, vagyis 144 köbméter/hó fogyasztásig marad szintén a kedvezményes tarifa: 102 forint köbméterenként. E felett 747 forint/ köbméter lesz az új lakossági ár. A valós versenypiaci ár 1020 forint lenne. Mint mondta: földgáz esetében megmarad a nagycsaládos kedvezmény, illetve a társasházak esetében lesz egy új kezdvezményt.

AKTUÁLIS:

Főoldal