1 perce érkezett! FONTOS! Vízkorlátozást rendeltek el amíg aludtunk! ITT vannak a szabályok! Számos nagyvárosban már életbelépett a korlátozás! Önnél is?! - Nézze meg ITT a pontos listát EDDIG melyek az érintett városok:



Pest megyében már vízkorlátozás van! Borzasztó aszályt hozott magával az idei nyár, és úgy tűnik még egy jó darabig nem érkezik meg az enyhülést hozó eső. Korábban Solymáron, Gödöllőn, de még a Baranya megyei Orfűn is vízkorlátozást vezettek be. Most pedig a nem múló szárazság miatt a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt 23 Pest megyei településen rendelt el vízkorlátozást,írja a blikk.hu.
Mint írják, az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális előrejelzése alapján az általuk ellátott területeken – különösen Pest megye térségében – a következő napokban a hőmérséklet további emelkedésére, ezzel egyidejűleg a több hete tartó csapadékhiányos időszak folytatódására kell készülni – közölte a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. A kormány további spórolásra int: ne folyassuk a csapot akkor sem, ha hideg vízre vágyunk!
Sajnálatos módon a Duna vízállása is folyamatosan csökken, ugyanakkor a hidrológiai előrejelzések szerint egyelőre nem várható a vízgyűjtő területen csapadék-utánpótlás. A vízbázisokból kitermelhető ivóvíz mennyiségét viszont a Duna vízállása határozza meg, emiatt jelentősen csökken a kitermelhető mennyiség. 23 Pest megyei településen rendeltek el vízkorlátozást. Ezeken a településeken vízkorlátozás lépett érvénybe: A kánikula időtartamára Acsa, Csömör, Erdőkertes, Fót, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház, valamint Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu és Üröm lakosait kérik az az alábbiak betartására:Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását. (pl.: medencetöltés, autómosás)
Mellőzzék a locsolást (az ivóvízzel történő pormentesítést, a közterületek locsolását is beleértve) A kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki. Kérjük továbbá az Önkormányzatok közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének minimalizálását. „Jelenleg Társaságunk vízellátó rendszerei a nap 24 órájában kiélezetten működnek. Szolgáltatási területünkön egyelőre sehol sem alakult ki vízhiány” – tette hozzá a társaság,írja a blikk.hu. Acímlapfotó: Illusztráció!

AKTUÁLIS:

Főoldal