Felfoghatatlan tragédia! Kirepült és szörnyethalt egy 8 éves kisfiú az M7-esen árokba borult mikrobuszból. ÍGY történt a szörnyű baleset! Ennyi az összes információ, amit eddig tudunk:



Kirepült és szörnyethalt egy 8 éves kisfiú az M7-esen árokba borult mikrobuszból. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szalagkorlátnak hajtott, majd a betonárokba csapódott egy kisbusz az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 134-es kilométernél. A balesethez a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók vonultak ki.
Az egységek áramtalanították a járművet. Két mentőhelikopter is a helyszínre érkezett. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bejegyzéséből kiderül, hogy 2022. július 20-án, 17 órakor az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonszemes térségében, eddig tisztázatlan körülmények között egy kisbusz szalagkorlátnak ütközött, majd árokba borult.
A baleset során az egyik utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés idejére félpályás útlezárás van érvényben, a fogalmat a 7-es számú főútra terelik. A Baleset-info.hu információi szerint a képen látható Renault kisbusz egy három autóból álló konvojban haladt az M7-es autópályán, amikor a gépkocsi vezetője azt észlelte, hogy ráz a jármű. Behajtott a legközelebbi töltőállomásra, ahol felhívta a gépjármű bérbeadóját azzal, hogy ráz az autó. A bérbeadó annyit mondott, hogy az autóban ülők döntsék el, folytatják az utat, vagy sem.
A gépkocsiban ülők úgy döntöttek, folytatják az utat. Menet közben a hátsó ülésen ülő egyik gyerek, egy 8 éves kisfiú úgy gondolta, átül egy másik helyre. Abban a pillanatban, amikor átmászott a másik ülésre, a gépjármű defektet kapott.
A gépkocsi vezetője elvesztette uralmát a járműve felett, amely a belső szalagkorlátnak csapódott, majd átsodródott a sávokon, végül – a pályát elhagyva – betonárokba csapódott és felborult. A 8 éves kisfiú, aki át akart ülni egy másik helyre, kirepült a szélvédőn és szörnyethalt. A gépkocsit vezető édesapa, a mellette ülő felesége és a hátsó ülésen, a 8 éves mellett ülő 4 éves fiú az eset során nem sérültek meg komolyabban, ugyanis használták a biztonsági övet. Forrás Címlapfotó:illusztráció!

AKTUÁLIS:

Főoldal