Most érkezett! FONTOS! A híradó is bemondta! Ön is fával fűt télen? Akkor EZ a törvény Önt is érinti! ÍGY szigorítják a fával fűtést! Mutatjuk mekkora összegű büntetés vár Önre, ha ENNEK az új rendeletnek nem tesz eleget!Most érkezett! FONTOS! A híradó is bemondta! Ha az új rezsitörvény még nem volt elég! Ön is fával fűt télen? Akkor EZ a törvény Önt is érinti! ÍGY szigorítják a fával fűtést! Mutatjuk mekkora összegű büntetés vár Önre, ha ILYEN szabálysértést találnak! Nem tartja vissza az illegális szemétégetéstől az embereket az a tény sem, hogy akár több százezres bírsággal sújthatja őket a rendőrség.
Továbbra is az emberek nagy része hulladékkal fűt. A Levegő Munkacsoport úgy gondolja, hogy a rendőrségnek kellene fellépnie az illegális hulladékégetők ellen. Ugyanis vidéken bevett szokás, hogy a kályhákba mindenféle éghető dolgot eltüzelnek, legyen az műanyag vagy bármi más háztartási hulladék.
Ez viszont nagy mértékben megemeli a szállópor koncentrációt a levegőben. Az elmúlt pár napban nem meglepő, hogy a szállópor koncentráció a egészségügyi határérték többszöröse volt. Ez nem csak szociális kérdés, nagyon sokan tudatlanságból dobnak a tűzre háztartási hulladékot. Vannak olyan szegényebb megyék, ahol valóban nincs más amit a tűzre dobhatnának, hogy meleget teremtsenek a házban. Az illegális szemétégetésért súlyos bírságok járhatnak:
Ugyanis a hatóságok 75 és 300 ezer forint közötti büntetéseket szabhatnak ki, ha zárt térben teszik (pl: kályha), szabadtéren pedig 25 és 100 ezer forint között. A 2022-es fűtési szezon megkezdésével, az ellenőrzések is elindulnak az országban! Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal