JAJ NE! Óriási kár érte Lagzi Lajcsit! Összetört a család! A rajongók most mind érte imádkoznak, miután megtudták, hogy MI TÖRTÉNT:



Valóságos tragédia érte a napokban Lagzi Lajcsit! Titokzatos vegyszerrel mérgezik Galambos Lajos tavát: százával pusztulnak a halak. Több mázsa hal semmisült meg Lagzi Lajcsi mocsai halastavában. Az egész állomány, anyaállatok tucatja pusztult el, a mulatós sztár szerint egy környékbeli hulladékfeldolgozó üzem mérgezi azt a patakot – Kocs-Mocsai vízfolyás – ami tó vizét táplálja.
A környéken nem a zenész az egyetlen, aki panaszkodott már az akkumulátor megsemmisítéssel is foglalkozó telephelyre, sokan fojtó, szúrós szagú, kellemtelen füstről panaszkodtak, ami hétvégéken is megkeseríti a napjaikat. – ELPUSZTULT AZ EGÉSZ HALÁLLOMÁNYOM! – EGYSZERRE VOLT SZOMORÚ ÉS FELHÁBORODOTT LAGZI LAJCSI, AMIKOR TEGNAP REGGEL ARRA ÉBREDT, HOGY A HALASTAVÁBAN SZINTE MINDEN HAL ÉLETTELENÜL SODRÓDOTT A VÍZ FELSZÍNÉN. A SZTÁR SZERINT EGYÉRTELMŰEN KIZÁRHATÓ, HOGY A KÁNIKULA OKOZTA VOLNA A SZÓ SZERINT TETEMES PUSZTULÁST.
– HÓNAPOK ÓTA PANASZKODOM, HOGY FURCSA SZÍNŰ, FURCSA SZAGÚ A VÍZ, HOL KÉK, HOL ZÖLD, DE NEM TERMÉSZETES A TAVAMBA FOLYÓ PATAK VIZE. A KÖRNYÉKEN VAN EGY ÜZEM, AHOL AKKUMULÁTOROK MEGSEMMISÍTÉSÉVEL IS FOGLALKOZNAK IDÉN TAVASZ ÓTA, AZÓTA ÉRZEM, NINCS VALAMI RENDBEN. A PATAK VIZÉVEL SEMMI GOND NINCS ADDIG A VÍZTISZTÍTÓ TELEPIG, AMI EHHEZ AZ ÜZEMHEZ KÖTHETŐ, ONNAN VISZONT JÖN A MÉREG. NEM TUDOK MÁST TENNI, MINT HOGY SZAKEMBEREKET HÍVOK, ÖSSZE KELL SZEDNEM AZ ELHULLOTT ÁLLATOKAT, HIVATALOSAN LEHET CSAK MEGSEMMISÍTENI A TETEMEKET. EGYBEN FELJELENTÉST IS TESZEK A HATÓSÁGOKNÁL, KÖRNYEZETKÁROSÍTÁS ÉS RONGÁLÁS MIATT, TÖBB HALAT EMIATT SZAKÉRTŐI VIZSGÁLAT CÉLJÁBÓL IS ELKÜLÖNÍTEK, A VÍZMINTÁVAL EGYÜTT.
EZ EGYÉRTELMŰEN EGY MÉRGEZÉS, AMI AZ EGÉSZ PATAKRA, AZ EGÉSZ TELEPÜLÉSRE KIHAT, NEM ÉN VAGYOK AZ EGYETLEN, AKI PANASZKODOTT AZ ÜZEM FELŐL ÉRKEZŐ MÉRGEK MIATT, ÁM ÚGY TUDOM, A CÉG VEZETŐJE SZÓBA SEM AKAR ÁLLNI A MOCSAIAKKAL.
A blikk megtudta, valóban többen jelezték a településről, hogy a falu határában működő céggel bajok vannak:
Mérges szúrós szagú füstről, a termőföldekre került furcsa, a környéken mindent kiszárító folyadékokról, a patak vízének idegen színéről, haltetemekről érkeztek a bejelentések. Az ominózus cégnél viszont azt állították a Blikknek, hogy a hulladék feldolgozását a legszigorúbb szabályok szerint végzik el, betartva minden környezetvédelmi, természetvédelmi előírást.

AKTUÁLIS:

Főoldal