RENDKÍVÜLI FIGYELEM! FONTOS FIGYELMEZTETÉST ADOTT KI A HONVÉDSÉG A TELJES MAGYAR LAKOSSÁGNAK! 2022.06.17 -TŐL PÉNTEKTŐL EZ MINDENKIT ÉRINT!!



Fontos közleményt adott ki a Magyar Honvédség, erre kérnek mindenkit! Katonai menetoszlop közlekedésére kell számítani az ország útjain június 17-én, pénteken – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-t. Katonai menetoszlop közlekedésére kell számítani az ország útjain június 17-én, pénteken – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-t.
A konvoj a Hajdúhadház – M35 – M3 – M0 – M7 autópályák – Székesfehérvár – 8-as számú főút – Veszprém – 77-es főút – Újdörögd bázis útvonalon halad majd – áll a közleményben. A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mert azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.
Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépkocsi, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják – figyelmeztettek. “A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát” – fogalmazott közleményében a tárca. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal