Megtörténik?! Elkezdték szervezni Orbán Viktor királlyá koronázását, nem is akárhogy:



Már több mint tízezren jelezték, hogy ott lesznek a Duna jegén, a Parlamentnél a januári eseményen – A jég nyilván még nem biztos, hogy tud erről. Szeveződik Orbán Viktor királlyá koronázása a Duna jegén. Már több, mint 10 ezren csatlakoztak egy a Facebookon létrehozott eseményhez, ami az “Orbán Viktor megkoronázása a Duna jegén” címet viseli.
A vicc-esemény egy reakció a kormány legújabb törvénymódosítási tervére, miszerint a megyékből ismét vármegyék, a kormánymegbízottakból pedig a régi hagyomány szerint főispánok lesznek. Az esemény létrehozójának leírásában ezzel a szöveggel találkozhatunk: “A tizenkilenc vármegye fő ispánjai megidézik a Hunyadiak szellemét, hogy ünnepélyesen s a hagyományokat tisztelve felhelyezzék dicső vezérünk dicső kobakjának legmagasabb pontjára országunk legbecsesebb ékszerét a magyar Szent Koronát. Áldassék a Király!”
Az eseményt egyébként január 24-ére tervezik, helyszínnek pedig a “Duna jege, valahol a parlament előtt” van megjelölve. Ez természetesen egy utalás Magyarország megválasztott királyára, Hunyadi Mátyásra, akit a történészek szerint a Duna jegén választott királlyá a magyar nemesség. Egyébként nem csak az esemény megalkotójának jutott eszébe, hogy az új intézkedés esetleg királysághoz vezethet. Karácsony Gergely, főpolgármester úgy nyilatkozott a törvénnyel kapcsolatban, hogy “főispán, vármegye, lesz még ebből királyság is.” Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal