MOST ÉRKEZETT: Három népszerű és nagy múltú magyar tévécsatorna is megszűnik!! - A nézők teljesen kiakadtak!Sajtóinformációk szerint július 1-jétől megszűnik az 1,5 millió háztartásban, országosan elérhető DIGI Sport csatorna tartalomszolgáltatása. A csakfoci.hu értesülését egyelőre nem erősítették meg, de ha valóban bekövetkezik mindez, akkor minőségi fociközvetítések nélkül marad a magyar nézőközönség.
A DIGI Sportnak állítólag mindhárom csatornája eltűnik az éterből, és így vele együtt az angol Premier League-mérkőzések jogainak egy része, valamint a francia Ligue 1 meccsek közvetítésének joga is szabad prédává válik. Korábban a Bajnokok Ligája és az olasz Serie A is a 2009 óta működő csatornák kínálatát színesítette, de az utóbbi időben már beszűkült a palettájuk.
Saját gyártású műsoraik és népszerű műsorvezetőik révén azonban a DIGI Sport a Magyarországon fogható sportcsatornák közül a legnézettebbek közé tartozik. A megszűnésről már tavaly is érkeztek hírek, értékes emberek is távoztak, ám akkor még a DIGI Sport túlélte az előre beharangozott „halálát”. Most viszont úgy néz ki, hogy a napjai meg vannak számlálva, ami összefüggésben lehet azzal, hogy a korábbi tulajdonos romániai RCS&RDS eladta a teljes magyar DIGI cégcsoportot.
A vételár 625 millió euró, vagyis akkori árfolyamon közel 232 milliárd forint volt, és a Portfolio érdeklődésére az új tulajdonosok már májusban elmondták, hogy változások jöhetnek a műsorszolgáltatásban. A DIGI-nek mint diszkontbrandnek lassan befellegzik, mert az tarthatatlannak tűnik, hogy azonos minőségű szolgáltatások esetén akár 30–40 százalékkal olcsóbbak legyenek a versenytársakhoz képest.

AKTUÁLIS:

Főoldal