FIGYELEM! FONTOS! MOST jött Müller Cecília rendkívüli figyelmeztetése! Erre számítson és AZONNAL EZT tegye, aki elkapná a majomhimlőt!



A majomhimlő magyarországi megjelenését először az NNK cáfolta, majd rövid időn belül kétszer is megerősítette. A majomhimlő magyarországi megjelenését először a Tények hozta le, majd nem sokkal később az Indexnek az NNK telefonon cáfolta. Utána röviddel maga Müller Cecília jelentette be, majd később az NNK egy újabb munkatársa is megerősítette.
Majomhimlő: azonosították az első magyarországi beteget. Müller Cecília elmondta, hogy a majomhimlőt egy 38 éves férfinél diagnosztizálták. Azt, hogy a férfi járt-e külföldön, most vizsgálják a járványügyi szakemberek, illetve a beteggel kapcsolatos egyéb körülményeket is. Az egészségügyi hatóságok döntöttek arról hány nap karantén vár azokra, akik majomhimlővel fertőződtek meg. A majomhimlő vírussal fertőzötteknek 21 napig kell karanténba vonulniuk – döntött pénteken a Risk Assessment Group (RAG) és az egészségügyi hatóságok.
Belgiumon kívül Hollandiában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és legutóbb Izraelben és Svájcban,és Magyarországon is észleltek majomhimlős eseteket. A majomhimlő vírus általában csak Nyugat- és Közép-Afrikában fordul elő. A majomhimlő elsőként megjelenő, jellemző tünetei a láz, fejfájás, izomfájdalmak, hátfájás, duzzadt nyirokcsomók és fáradtság. Kiütések jelenhetnek meg, gyakran az arcon, amelyek később átterjednek a test többi részére is. A lappangási idő jellemzően 5 és 21 nap között változhat, és a majomhimlővel fertőzött emberek már általában igen korán enyhe tüneteket is mutatnak.
A magas kockázatú kontaktoknak, mint a szobatársaknak, a szexuális partnereknek és a fertőzött személlyel szoros kapcsolatban állóknak, nem kell azonnal karanténba vonulniuk, hanem először ellenőrizniük kell magukat, nem jelentkeznek-e tünetek. A RAG azt ajánlja, hogy a közvetlen kontaktok fokozottan figyeljenek arra, hogy ne legyenek csökkent immunitású emberek, terhes nők és gyermekek közelében. Forrás, Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal