1 PERCE ÉRKEZETT! Meghalt Vangelis, a legendás Oscar-díjas görög zeneszerző! Sajnos ez okozta a halálát: - Nyugodjon Békében!



Meghalt Vangélisz Papathanaszíu, művésznevén Vangelis. Az Oscar-díjas görög zeneszerző 79 éves volt. A tájékoztatás szerint Vangelis kedden késő este hunyt el, a halál okát nem közölték. Legismertebb alkotásai között szerepelt az 1981-es Tűzszekerek filmzenéje, és ő jegyzi Ridley Scott Szárnyas fejvadászának a zenéjét is.
Azt írták róla, hogy ő a huszadik század Mozartja. S akit Wolfgang Amadeushoz hasonlítanak, az valóban különleges ember lehet. Vangelis muzsikája olyan, mint a legjobb évjáratú Provence-i vörösbor, a simogató, andalító napsütés, vagy egy Milan Kundera- regény. Hangulatjavító, antidepresszáns gyógyszer. Nem is billentyűs hangszeren, hanem a lélek húrjain játszik- írja az ujsagmuzeum.hu. 1963-ban beatbandát alakított Görögországban. Nem is akármilyet.
A helyiek rajongtak a zenekarért, amely aztán 1966-ban, épp amikor a csúcson volt – feloszlott. De Vangelis onnantól kezdve már pontosan tudta, hogy az ujjai hamarosan a világhírnévvel ajándékozzák meg. Esztendő múltán Demis Roussossal és Lukász Sziderásszal megalapították az Aphrodite’s Child együttest, amely aztán valóban népszerű lett szerte a világban.

AKTUÁLIS:

Főoldal