Borzalmas tragédia! Öngyilkosságba kergette bántalmazó tanára a debreceni fiút, ezért EZT tette magával a 8. osztályos Máté... - Felfoghatatlan, ami történt:



Fagyállót ivott a nyolcadik osztályos Máté, hogy soha többet ne kelljen iskolába mennie. Fagyállót ivott a nyolcadik osztályos Máté, hogy soha többet ne kelljen iskolába mennie, és ne hallja a tanárától azt, hogy ő egy semmirekellő alak. A fiam ma már nem bántaná magát, és elhiszi, hogy szép az élet, de ehhez kellett az is, hogy az öngyilkossági kísérlete után ne engedjem az iskolába.
Az, hogy ott állnak körülötte és próbálják megmenteni az életét, soha el nem múló, szörnyű emlék lesz számomra – mondta a könnyeit visszatartva Tóth Ágnes a Blikknek. Az anya szerint minden akkor kezdődött, amikor Máté, a Debreceni Kinizsi Pál Általános iskola autista tagozatának tanulója megkezdte az ötödik osztályt. – A fiam, a barátját védve, nekiment egy másik kisfiúnak. Rövid incidens volt, leszedték őket egymásról, és nem is lett a történteknek semmi következménye, de a tanára ettől kezdve minden héten felemlegette ezt, mondván, tudod te, hogy akkor milyen veszélyes voltál? Március 20-án, vasárnap volt. Másnap reggel nekem kellett Mátét ébreszteni, holott addig mindig magától kelt.
Amikor összevissza beszélt, és láttam, milyen zavart, nagyon megijedtem, és a háziorvosunk asszisztensének a tanácsára mentőt hívtam. A kórházig tartó út két órát vett igénybe, mivel Mátét először a pszichiátriára vitték. Ezt azzal magyarázták, hogy a fiam búcsúlevelet írt. Majd, amikor leállt a légzése, esetmentő jött, Mátét intubálták, újraélesztették, majd bekerült a megyei kórház intenzív osztályára. Két napon át bizonytalan volt, hogy életben marad-e. Olyan szerencsénk van, hogy a veséje is teljesen rendbe jött, pedig veseelégtelenséget állapítottak meg. Máté mára teljesen felépült, de ehhez kellett az is, hogy az édesanyja a történtek után ne engedje iskolába járni. Forrás, Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal