Most érkezett a váratlan hír Szabó Gyuri bácsiról! Gyertyát is gyújtottak neki!


Most érkezett a hír Szabó Gyuri bácsiról l!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat. „Semmit sem tennék másként”- így ünnepli 94. születésnapját a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi. Gyuri bácsi április 15-én, Nagypénteken tölti be a 94. születésnapját.
Amelyet népes családja körében, többet között a 91 és 92 éves „kishúgai” valamint összes unokája, dédunokája társaságában ünnepel. Lányát, Lopes-Szabó Zsuzsát arról kérdeztük, hogy hogyan telnek a közszerepléstől visszavonult Gyuri bácsi mindennapjai. „Csendesen telnek apám hétköznapjai. Egyik kedves elfoglaltsága – különösen télen – a madarak etetése” – mondja el Zsuzsa és hozzáteszi, hogy hihetetlen mennyiségben és változatosságban látogatják a madarak a három nagy kerti madáretetőt.
Legtöbbjük cinke, de van rigó, harkály, zöldike és erdei pinty is. Ezt pedig onnan tudják, hogy néhány éve Gyuri bácsi kapott egy madárhatározót, azóta onnan böngészi ki, hogy milyen látogatója is érkezett. Emellett Gyuri bácsi szívesen hallgat zenét az interneten, kedveli például André Rieu muzsikáját vagy a Csárdáskirálynőt. Saját és lánya korábbi előadásait is gyakran visszanézi, ahogy Papp Lajos professzor tevékenységét is követi.

AKTUÁLIS:

Főoldal