FIGYELEM! ALIG pár perce jelentette be Orbán: A miniszterelnök a választások után is tartja a szavát! Nyugdíjasok, 65 év felettiek figyelem! Megérkezett a hír, amit nagyon vártunk!! EZT a dátumot jól jegyezze meg és írja is fel! Itt tájékozódhat a részletekről:


Nyugdíjasok, 65 év felettiek figyelem! Megérkezett a hír amit nagyon vártunk ! Ezt a dátumot jól jegyezze meg és írja is fel! Itt tájékozódhat a részletekről! Visszamenőleges emelésre lehet számítani. Napok óta hallani, hogy nem várnak novemberig a nyugdíjemeléssel.
A Miniszterelnökség is megerősítette, hogy júniusban újabb, inflációkövető nyugdíjemelés várható, amennyiben a vártnál nagyobb mértékben emelkednek az árak. A visszamenőleges emelés mértéke nagyjából 3,2 és 4 százalék között lehet majd a jelenlegi várakozások szerint. Legutóbb januárban hajtottak végre emelést, akkor öt százalékkal növelték a nyugdíjakat.
A költségvetési törvény háromszázalékos emelést ír elő, de a magasabb emelés sem tudta korrigálni a magas inflációt. Emiatt lesz szükség idén nyáron a nyugdíjak újabb növelésére. Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a választás előtt még csak arról beszélt, hogy „ha a folyamatok szükségessé teszik, nyáron évközi nyugdíjemelés következik”. Most az ATV a Miniszterelnökségnél kérdezett rá arra, hogy tartják-e ezt az ígéretet, és várható-e nyugdíjemelés a nyáron. Válaszukban azt írták: Az inflációkövető nyugdíjemelést a kormány ebben az évben is garantálja.
Ha a vártnál jobban emelkedik az infláció, akkor év közben, júniusban is nyugdíjemelést biztosít. Az infláció miatt szükséges korrekció legalább 3,2 százalék lehet, de a mostani várakozások szerint a 4 százalék sem lehetetlen. Attól függően, hogy júniusban végül mennyivel emelik a nyugdíjakat, elképzelhető, hogy még novemberben is egy újabb, visszamenőleges emelésre lesz szükség az infláció további növekedése miatt.

AKTUÁLIS:

Főoldal