55 és 78 ÉV KÖZÖTTIEK FOKOZOTT FIGYELEM!! NAGYON SÚLYOS közleményt tett közzé pár perce Müller Cecília a számotokra! "ÉLETBEVÁGÓAN fontos, hogy ez a korosztály, NE.."55 és 78 ÉV KÖZÖTTIEK FIGYELEM! SÚLYOS közleményt tett közzé pár órája Müller Cecília a számotokra: Bár a koronavírus 5. hulláma lecsengőben van, Müller Cecília mégis azt kéri a magyaroktól, hogy ne fáradjanak bele a járványügyi intézkedésekbe, majd részletezte, hogy az 55 és 78 év közöttiek az alábbi dologra nagyon figyeljenek:
Ma is megtartotta televíziós tájékoztatóját az Operatív Törzs, és a közérdekű információk sorában új ismerettel is gazdagodtunk. Például azzal, hogy a szakellátásban igyekeznek a lehető legkésőbb lélegeztetőgépre tenni a koronavírusos betegeket, mert a klinikai tapasztalatok szerint ezzel növelhető a túlélési esély. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg. Ők 55 és 78 év közöttiek voltak, kivétel nélkül krónikus betegségben – daganat, légzésszervi betegség, anyagcsere – szenvedtek. Több páciens esetében többféle betegséget is be tudtak azonosítani, ami növeli a súlyosabb lefolyás, adott esetben a tragikus végkimenetel kockázatát.
Müller Cecília kiemelte, hogy a nem karbantartott betegségekre – például az elhízásra – muszáj jobban odafigyelni. Létfontosságú lehet e betegségek “karbantartása”, hogy rendszeres kontroll alatt legyenek, ennek érdekében pedig sokkal többször kell háziorvossal, kezelőorvossal konzultálni, mint nem pandémiás időkben. MTI

AKTUÁLIS:

Főoldal