SOKK: Pincékben bújtatják a rákos ukrán gyerekeket, nem kapnak kezelést az orosz bombázások miatt hamarosan kifutnak az időből! Mondjuk el egy IMÁT értük! - Megható fotók következnek:


Az orvosok Kijevből Lvivbe próbálják evakuálni a gyerekeket, de a menés rengeteg kockázattal jár.
Előfordulhat, hogy az ukrán kórházi pincékben bujkáló rákos gyermekek nem élik túl, ha nem tudják hamarosan folytatni a kezelést. Speciális központokba kellene evakuálni őket, de jelenleg az orosz erők bombázása miatt lehetetlen.
Az orvosok és a nővérek jelenleg csak a kemoterápia alapvető formáját tudják biztosítani orvosi kellékek hiánya miatt, ami sok gyermek számára egyszerűen nem elegendő. „Ezek a gyerekek többet szenvednek, mert életben kell maradniuk a rákkal való küzdelemhez – és ez a küzdelem nem várhat” – mondta Dr. Lesia Lysytsia az NBC Newsnak.
Okhmatdyt, Kijev legnagyobb gyermekkórházának pincéjéből intézett beszédében hozzátette: „Ha a gyerekek rákkezelését tovább hátráltatja a háború, akkor meghalnak. „Kiszámoljuk, hány ember vagy katona halt meg támadásokban, de soha nem fogjuk kiszámolni, hány betegnél nem diagnosztizálták időben a betegséget, hány beteg halt meg azért, mert nem kapott kezelést. Nagyon sok ilyen van. A Kijevi Regionális Onkológiai Központban néhány beteg olyan alacsony vérszámmal küzdött, hogy az orvosoknak transzfúziót kellett végezniük a szülőktől a gyermekek felé.
Rákbeteg gyerekek bujkáltak a Kijevi Regionális Onkológiai Központ pincéjében. Vlagyimir Putyinnak üzen egy gyerek, aki nem kaphat döntő fontosságú rákkezelést.
A nyugat-ukrajnai Lviv egyik egészségügyi központjában több készlet is van, de az orvosok szerint nehéz odajutni, mivel jelenleg nem biztonságos a szabadba menni.
A legbetegebb gyerekek egy részét Lengyelországba szállítják további kezelésre, miután Lvivbe evakuálták őket.

AKTUÁLIS:

Főoldal