HIVATALOS kormányrendelet! 160000 ezer forint támogatást kap, aki befogad egy ukrán menekültet! ITT vannak a pontos részletek: - Ön befogadja?


Az ukrán menekülteknek otthont kínáló britek havi 350 fontot (átváltva kb. 160 000 forint) kapnak. Az orosz invázió elől menekülő ukránokat fogadó brit háztartásoknak havi 350 fontot fizet a brit kormány.
Az Otthonok Ukrajnának program kezdetben lehetővé teszi az embereknek, hogy magánszemélyeket vagy családokat szponzoráljanak, hogy náluk maradjanak, vagy másik lakást ajánljanak fel nekik, ahol lakbérmentesen élhetnek. Ezt követően megnyílik a jótékonysági szervezetek, vállalkozások és vallási szervezetek előtt, hogy nagy csoportokat szponzoráljanak. Egy forrás azt mondta a Telegraphnak , hogy a havi 350 font összegű fizetés „sokkal olcsóbb”, mint a menekültek szállodai szállásköltsége, amely „átlagosan körülbelül 200 GBP éjszakánként”.
A Michael Gove lakásügyi miniszter által kidolgozott terv a Belügyminisztérium heves bírálatot kapott, amiért az nem szüntette meg a bürokratikus vízumkényszert az orosz invázió elől menekülő ukránokkal szemben. A Calais-ba érkező menekülteknek azt mondták, hogy Párizsban vagy Brüsszelben kell engedélyt kérniük az Egyesült Királyságba. A Belügyminisztérium eddig csak az Egyesült Királyságban tartózkodó ukrán menekülteknek és családjának kínált vízumot. Azok, akik eddig engedélyt kaptak az országba, állítólag bürokráciával és hosszú késéssel néznek szembe. Nagy-Britannia az egyetlen ország Európában, amely vízumrendszert vezet be a menekültek számára, míg Lengyelország 1,5 milliót fogadott be.
Eddig összesen 2,5 millióan menekültek el Ukrajnából Vlagyimir Putyin inváziója február 24-i kezdete óta, ami Európa legnagyobb kivándorlása a második világháború óta. Múlt vasárnap, az invázió 11. napján arról számoltak be, hogy az Egyesült Királyság mindössze 50 vízumot adott ki a háború sújtotta Ukrajnából menekülő embereknek. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal