MOST ÉRKEZETT: Rusvai Miklós rendkívüli bejelentés tett! Újabb járványhullám várható. Ekkor számíthatunk rá:


Teljesen csak nyárra csendesedik le a koronavírus-járvány ötödik hulláma, de arra is van esély, hogy a háborús helyzet miatt egy újabb hullám kezdődik tavasszal – mondta Rusvai Miklós egyetemi tanár, víruskutató.
Mindenképpen kijelenthető, hogy a koronavírus járvány ötödik hulláma leszálló ágban van Magyarországon, mivel valamennyi járványtani paraméter csökkenő tendenciát mutat – mondta érdeklődésünkre Rusvai Miklós. A víruskutató szerint ha a csökkenő tendencia ilyen ütemben folytatódik, akkor március végére igen alacsony számokat láthatunk, de a járvány megszűnni vélhetőleg csak májusban fog. „Addig szórványosan, de azért mégiscsak mérhető esetszámot tapasztalunk majd.
A friss fertőzöttek száma esetleg a százas nagyságrendet is elérheti, de a nyár közeledtével egyre alacsonyabb értékeket látunk majd. Igazából megszűnni a járvány nyáron fog” – fejtette ki. Rusvai Miklós kiemelte: biztos, hogy lesz újabb hulláma a koronavírus-járványnak, de ez véleménye szerint ősszel következik majd be. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ukrajnai háború és a menekültek tömeges érkezése – az elhelyezési körülményeik, a stressz, a nélkülözés – hozzájárulhat ahhoz, hogy már tavasszal egy újabb járványhullám alakul ki.
Rusvai hozzátette azt is, hogy reméli, ez nem történik meg. A víruskutató arról is beszélt, hogy őszre a koronavírus egyszerű náthává szelídül, és nem jelent majd olyan megterhelést az egészségügynek, mint az eddigi hullámok. Forrás: portfolio.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal