TRAGÉDIA! Botrányba fulladt a gyerekek oltása! Beoltották a gyerekeket, aztán jött a fekete leves! HIVATALOS! Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna így Karácsony előtt!!


HIVATALOS! Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna így Karácsony előtt! Tévedésből Modernával oltottak be gyerekeket. Ez egyelőre tilos - a Moderna gyerekvakcinája még engedélyeztetés alatt áll. Németországban több gyermeket véletlenül korosztálya számára még nem engedélyezett koronavírus elleni vakcinával oltottak be vasárnap - közölték helyi illetékesek.
Az észak-rajna-vesztfáliai Olpe körzet egyik oltóközpontjában több kiskorút a Moderna vakcinájával immunizáltak. A gyermekek számára eddig csak a Pfizer és a BioNTech közös oltóanyagát hagyták jóvá. Az érintett kiskorúak szüleit azonnal értesítették az esetről - közölte a körzet.
Az oltóközpont orvosigazgatójával folytatott beszélgetés során a szülőket arról tájékoztatták, hogy a Moderna vakcinájának gyermekek számára történő engedélyeztetése még folyamatban van az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA). Az oltóközpontból való távozáskor a gyermekeknél nem észleltek rendellenességet. A szülők kérésére az esetet jelentették a rendőrségnek. Az érintett gyermekek számát nem közölték. Okulva hibájából, az oltóközpont felülvizsgálja az összes oltási eljárást. Ha további eseteket tapasztalnak, a szülőket tájékoztatni fogják - közölték.
Az EMA novemberben engedélyezte a Pfizer és a BioNTech közös vakcinájának beadását 5 éves kortól. Ez volt az első védőoltás, amelyet 12 év alatti gyermekek számára elérhetővé tettek az Európai Unióban. A gyermekek a felnőttek adagjának csak egyharmadát kapják.
Forrás: MTI

AKTUÁLIS:

Főoldal