Elkezdődött..! Ez a svéd cég tényleg chipet rak az OLTOTT emberekbe, de állítólag "jó okkal"... ITT vannak a megdöbbentő részletek:


Az Epicenter egy igen sikeres startup, amely hosszabb ideje vizsgálja, miként lehet elektronikus eszközöket az emberi testbe illeszteni. A svéd társaság legújabb kísérletei a koronavírus ellen már beoltott embereknek szólnak: azt kutatják, hogyan lehet minél kényelmesebben igazolni/bemutatni az oltási státuszt. A Daily Mail szerint ezt a folyamatot egy apró, a bőr alá helyezett mikrochip jelenti.
A szerkezet természetesen nem az oltással kerül a testbe (mint ahogy a konteóhívők hiszik és terjesztik), utólag adják hozzá, és teljesen biztonságos. A parányi, mindössze rizsszem méretű chipet egy arra alkalmas leolvasó felé kell mutatni, amely ezután betölti az abban tárolt, a vakcina beadásakor kapott orvosi dokumentumot. A cég egy mobiltelefonnal kezdte el használni a terméket.
A mobil ebben a helyzetben egyszerre volt a leolvasó és a chipben lévő információ megjelenítője. Az Epicenter rámutatott, hogy a világjárvány óta számos helyszínre, például éttermekbe, bárokba, múzeumokba csak úgy lehet belépni, ha a látogató igazolja, hogy beoltották. Ilyenkor általában egy plasztikkártyát mutatnak vagy ahol az elérhető, egy digitális, mobiltelefonról látható Covid-igazolványt. Ez azonban nem annyira kényelmes, hiszen mindkettőt elő kell venni, belépni az alkalmazásba, stb.
A karban lévő mikrochip és a rajta lévő kód ezzel szemben sokkal gyorsabb, hiszen a viselőjének csak egy pillanatra kell szabaddá tennie a karját. A chipet a karba, vagy a hüvelyk- és mutatóujj közé lehet beültetni a cég szerint. Aki pedig megunja, nem akarja tovább viselni, annak az Epicenter az eltávolításban is segít. A tömeges bevezetés azonban még odébb van, egyelőre a prototípust fejlesztik. Forrás: HVG.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal