18 centi hó esett! Leesett az idei első hó Magyarországon! EZEKBEN a megyékben hatalmas havazás várható!


Bükkben is havazott, és mivel a magasan fekvő területeken napközben sem lesz túl meleg, így a hó nagy része megmarad. A kitartó havazásnak és a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően vastag hótakaró fedte be hazánk legmagasabb pontját, a Kékestetőt, írja az Időkép. Ugyan lassanként kelet felé távozik a csapadékzóna, a kora reggeli órákban még keleten fordult elő több helyen kisebb eső, északkeleten havas eső is.
A várakozásoknak megfelelően az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazásba váltott az eső: a legtöbb hó Kékestetőn esett, ahol 15 centire (az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint 18 centire) hízott a hótakaró. Vasárnap havas eső, hó jöhet: Szombaton változóan felhős, napos időre számíthatunk, csapadék estig nem valószínű. A déli, délkeleti szelet északnyugaton erős lökések kísérik. A fagyos hajnalt követően délután 1-5 fok valószínű. Vasárnapra virradóan újabb csapadék érkezik:
A leghidegebb északi tájakon hó, máshol eső, havas eső, néhol ónos eső várható. Napközben átmenetileg kevesebb, délutántól ismét egyre többfelé eshet, az ország északnyugati felén egyre inkább havas eső, hó, délen és keleten eső. Nyugaton délutántól megélénkülhet az északias szél. Napközben 1-7 fokot mérhetünk.
Hétfő reggel még északon, északkeleten eshet, a hidegebb tájakon havazhat. Napközben északon és nyugaton felszakadozik a felhőzet, másutt borongós marad az idő. A Dunántúlon erős, néhol viharos lesz a szél, délután 1-6 fok valószínű.
Kedden túlnyomóan napos, hideg idő vár ránk, a keleti megyék felett lesz több felhő, néhol gyenge eső előfordulhat. Az északias szél élénk, erős lesz. Szerdán napos időnk lesz, de reggel erős, többfelé -10 fok alatti fagy alakulhat ki.

AKTUÁLIS:

Főoldal