Pár perce jött a RENDKÍVÜLI hír! Gulyás Gergely megszólalt az 5. HULLÁM és a teljes lezárás témájában.. EZ KÖVETKEZIK HAMAROSAN HA TETSZIK, HA NEM?!!


Gulyás Gergely a először használta az ötödik hullám kifejezést, és azt is elmondta, hogy az ötödik hullámban már csak azok lesznek érdemben védettek, akik felvették a harmadik oltást. Kötelező lesz az oltás a közigazgatásban, az egészségügyben jó az átoltottság. Fontos, hogy a tanárok is be legyenek oltva. Hogy a negyedik hullám mikor tetőzik, egyelőre nem tudják. Van, aki szerint ez november vége, van, aki szerint december vége lesz. Egy ötödik hullám sem zárható ki, ekkorra azok lesznek védettek, akik a harmadik oltást is felveszik - mondta Gulyás Gergely. 
Október végén átkerült Magyarország a második legrosszabb járványügyi besorolásba az Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ (ECDC) hetente kiadott összesítése alapján, a legfrissebb térképen pedig szinte az egész ország a legsúlyosabb, vörös kategóriába került. Másfél hete még csak az ország déli és északi része volt sötétvörös (legrosszabb besorolású) kategóriában, mára már Északnyugat-Magyarországot kivéve az egész ország sötétvörös kategóriában van. Miért fontos a térkép?
A színkódoknak jelentőségük is van az Európai Unió területén, a térkép információkkal támogatja az EU-n belüli utazásra vonatkozó tanácsi ajánlást. Tehát nemcsak az éppen aktuális járványügyi kép bemutatása céljából fontos a térkép, hanem a tagállamok korábbi megállapodása értelmében a beutazási szabályok kialakítása szempontjából is van jelentősége. Az aktualizált ajánlás értelmében a tagállamoknak erőteljesen szorgalmazniuk kell a „sötétpiros” besorolású területekre irányuló és onnan kiinduló minden nem alapvetően szükséges utazás elhalasztását.
A „sötétpiros” besorolású területekről érkező személyektől meg kell követelniük, hogy negatív tesztigazolvánnyal rendelkezzenek, valamint hogy hatósági vagy önkéntes karanténnak vessék alá magukat. elő kell írniuk a „narancssárga” vagy „piros” besorolású területekről érkező személyek számára, hogy negatív tesztigazolvánnyal rendelkezzenek. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal