1 perce jött a hír! DECEMBER 15-től EZ a durva szigorítás vár az oltatlanokra MAGYARORSZÁGON!! >>> Ha nem oltatod be magad akkor jön a fekete leves!!


December 15-től érvényes az új szigorítás. December 15-ig van idejük az oltás felvételére a pedagógusoknak, máskülönben a kijelölt időpont után fizetés nélküli szabadságra küldik őket.Ez azt jelenti: kötelezővé tették a vakcina felvételét a tanárok számára. A HVG birtokába jutott, a tankerületi központok által szétküldött levél szerint a határidő az első dózis felvételére vonatkozik, a második oltást az orvos határozza meg. Más kérdés, ha valaki egydózisú szert választ, azaz a Janssen vakcináját. Amennyiben valaki oltva van, igazolnia kell az intézmény vezetőjének – számol be az Index.hu.
Aki nem oltatja be magát, azt fizetés nélküli szabadságra küldik, majd rá egy évre el is bocsáthatják, ha addig nem oltatja be magát. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy általánosan Magyarországon továbbra sem kíván a kabinet kötelező oltást elrendelni, de lehetőséget adott a munkáltatóknak arra, hogy döntsenek erről. A Telex emlékeztet, hogy október 28-án rendelte el a kormány a kötelező oltást az állami fenntartású intézményekben, ugyanakkor az egyházi és magánfenntartású (alapítványi) iskolákban nem tették kötelezővé, azokban az intézmény vezetője dönthet erről. Ezt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) fenntartásokkal fogadta, mondván, kockázatos, ha az oltást elutasító, fizetés nélküli szabadságra küldött tanárok jó eséllyel megjelenhetnek azokban az oktatási intézményekben, ahol egyház vagy alapítvány a fenntartó.
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt is kifogásolta október végén, hogy a közoktatási intézményekben még a maszkviselés sem előírt, holott az óvodába járó gyerekek és az általános iskolai tanulók 12 éves korig nincsenek beoltva, de a 12 éves kor felettiek közül is sokan nem kaptak még vakcinát. Gulyás Gergely különösen fontosnak nevezte, hogy az állami munkatársak, akik sokakkal tartanak kapcsolatot, oltassák be magukat, ezért teszik kötelezővé például a Miniszterelnökség alá tartozó területi közigazgatásban, hogy aki kormányablakban, ügyfélszolgálatnál teljesít szolgálatot, december 15-ig, aki közvetlenül nem találkozik naponta sok emberrel, annak január 31-ig kötelező legyen az első oltás felvétele. Ombudsmanhoz fordulok a tanárok oltása ügyében. Sokat gondolkodtam, hogy mit tudok tenni azon túl, hogy egyfolytában követelem ezt a teljesen logikus lépést — együtt a bölcsődei dolgozók oltásával —, és ahogy átnéztem a kapcsolódó nyilatkozatokat, szakmai anyagokat, azt látom, hogy ha e körben elmarad a sürgős és szervezett oltás, annak olyan súlyos esélyegyenlőségi következményei vannak, ami miatt több, mint indokolt az ombudsmanhoz fordulnom.
Ugyanis neki ebből a megközelítésből komoly illetékessége van a kérdésben. Úgyhogy túl azon, hogy emberileg és józan paraszti ésszel gondolkodva is alap a pedagógusok gyors és szervezett oltása, mutatom, miért hatalmas kár az egész ország és a következő generációk számára, ha ebben a kormány nem lép itt és most.”A diákok több mint 10 százaléka eltűnt a rendszerből, és csak alkalmanként vett részt a tanításban, ami növelte a tudásbeli különbségeket" - ezt maga Orbán Viktor mondta még augusztusban az első hullámban bevezetett digitális oktatást értékelve. Ehhez képest nem láttuk, hogy a kormány azzal töltötte volna az idejét, hogy digitális tananyagot fejleszt és internettel, illetve megfelelő digitális eszközökkel látja el az iskolásokat. Kutatások sora mutatta ki, hogy a távoktatás milyen egyenlőtlenségeket okozott az oktatáshoz való hozzáférésben, és hogy nőtt még nagyobbra a szakadék a különböző hátterű, anyagi helyzetű diákok között.
A felmérések egybehangzó következtetése szerint a többségében hátrányos helyzetű és roma gyerekeket oktató iskolákban, osztályokban a gyerekek harmada (!) kiesett a digitális oktatásból. Ennek tipikus oka volt, hogy a családnak nem volt internetelérése, vagy számítógépe, tanulásra alkalmas helyisége. A kormány internet-előfizetésre vonatkozó kedvezménye éppen a legrászorultabbakat nem érte el: akiknek nincs bekötött internetük, legfeljebb mobilinternetük. Ebben a helyzetben az lett volna a logikus, ha a kormány — már csak az oktatási egyenlőtlenségek további növekedését megelőzendő — mielőbb beoltja a pedagógusokat, hogy újranyithassanak az iskolák.
A középiskolásoknak ez már a hamadik féléve, amit digitális oktatás jellemez! Ha a pedagógusok nem kapnak sürgősen szervezetten oltást, akkor tovább halasztódik a jelenléti oktatás visszaállítása ezekben az iskolákban. Maruzsa Zoltán pont azt nyilatkozta most egy rádiónak, hogy "úgy készülünk, hogy húsvét után nyissunk" az általános iskolákban, viszont ha a pedagógusok átoltása nélkül teszik ezt, garantált, hogy újra korlátozó intézkedéseket kell majd elrendelni a fertőzéssel érintett intézményekben. Most az ombudsmanhoz fordultam, mert úgy látom, hogy a diákok alapjogai is sérülnek ebben a helyzetben és az ombudsmannak így illetékessége és feladata van:
Mielőbb meg kell teremteni a biztonságos tantermi oktatás feltételeit a diákok további lemorzsolódásának megelőzése érdekében, ehhez pedig nélkülözhetetlen a tanárok beoltása. Az oktatásban-nevelésben dolgozók beoltása esélyegyenlőségi kérdés is! Linkben a beadványom, és megyek tovább, minden lehetséges módszert felhasználva küzdök sokak igazáért! Forrás: napidoktor.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal