PÁR PERCE JÖTT Orbán Viktor RENDKÍVÜLI bejelentése!! EZ AZ ÚJ, MINDENKIT érintő SÚLYOS SZIGORÍTÁS JÖN NOVEMBER 1-TŐL! November 1-től kötelező lesz EZ IS:


PÁR PERCE JÖTT Orbán Viktor bejelentése: ÚJ SZIGORÍTÁS JÖN NOVEMBER 1-TŐL! November 1-től kötelező lesz EZ IS: Jön a kötelező oltás és a maszk - Te mit gondolsz a kormány lépéseiről? A kormány a kormányinfón jelentette be, hogy a járványügyi helyzet súlyosbodása miatt új lépéseket vezetnek be, ennek megfelelően a cégek jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást, és a közösségi közlekedésben újra kötelező lesz a maszkhasználat.
Ebben a cikkünkben arra vagyunk kíváncsiak, olvasóink hogyan vélekednek a lépésekről. Mint a mai kormányinfón elhangzott, a tegnapi kormányülésen elsőként a járványhelyzetetről tartottak vitát. Gulyás Gergely ismertette az oltási és a fertőződési adatokat. Mint elmondta, az előrejelzések sokfélék, de abban egységesek, hogy a 4. hullám során a fertőzések száma ugrásszerűen nőni fog, és a kórházak terhelése is emelkedik majd, de kevesebben kerülnek kórházba, mint korábban, és kevesebben is fognak meghalni várhatóan.
A helyzet intézkedéseket indokol, a kormány intézkedésekről döntött: A munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek jogot kapnak, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást. A közösségi közlekedési eszközökön a maszkviselés kötelező. Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalom jön, a szociális intézményekben erről a vezető dönthet.
Ez azt célozza, hogy növekedjen az átoltottság - mondta Gulyás. A magyar állam szintén munkáltató, ezért előírhatjuk az oltási kötelezettséget széles körben. Az önkormányzatoknál a polgármesterek dönthetnek a kötelező oltásról - fogalmazott. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal