Pár perce jelentették be!!! EKKORTÓL tér vissza a kijárási tilalom és egy másik SÚLYOS KORLÁTOZÁS MAGYARORSZÁGON!? ITT vannak a pontos részletek:


Kedden dönt a fővárosi operatív törzs egy sor, korábban már bevezetett korlátozásról. Az augusztus vége óta ismét hetente ülésező operatív törzs a járványgörbe drámai növekedése miatt újra napirendre tűzte a bentlakásos intézmények – idősotthonok – látogatási tilalmát, az intézményeket érintő kijárási korlátozást – írta a Népszava.
A lap szerint a döntéshozók előtt ott vannak a fővárosi önkormányzat óvodái is, amelyekben kötelezővé tehetik a dolgozók számára a maszkhasználatot, amit korábban néhány kerületben már előírtak. Várhatóan az általános beltéri, illetve a tömegközlekedéseken történő maszkviselés is szóba kerül majd: ennek bevezetését már többször kérelmezte Karácsony Gergely. Kiss Ambrus, főpolgármester-helyettes a Népszavának azt mondta,az eddigi intézkedésekkel együtt a főváros elérte eszköztára végét, amivel helyi szinten meg tudják fékezni a vírus gyorsabb terjedését az érintett intézményekben.
Néhány korlátozást már bevezettek: szeptember 9-én elrendelték az „érintésmentes látogatást” az idősotthonokban. Az időseket csak a megfelelő távolság betartásával lehet meglátogatni. – olvasható a blikk.hu-n. A vírus elleni védekezés jegyében pedig plexifalt is felállítottak. Ágyban fekvő betegeket csak maszkkal lehet meglátogatni, de testhőmérséklet-mérést és a gondozottak eltávozás utáni fokozott ellenőrzést is bevezették korábban. Megjegyzik:
Szeptemberben ezer, idősotthonban élő gondozott és ötszáz alkalmazott antitestszintjét mérték meg, az eredmény pedig megnyugtató volt: a három oltást kapottak 99,5 százalékánál a védettséghez elegendő antitestet mértek, míg a két oltást kapottak 95 százaléka bizonyult védettnek – írta a portál. Forrás: Népszava

AKTUÁLIS:

Főoldal