Most érkezett! ÚJ TÖRVÉNY! Új feltétel a családi pótléknál még IDÉN! EZ lesz a CSALÁDI PÓTLÉK ÚJ feltétele! Ha EZT ezentúl nem intézed el, egyik gyermeked sem fog családi pótlékot kapni! MINDEN családot érint! FONTOS!!


Íme minden fontos tudnivaló! Az Országos Alapellátási Szövetség javaslata, hogy a családi pótlék csökkentésével büntessék azokat a szülőket, akik nem törődnek a gyerekeik fogaival, illetve a fogászati ellátásból hiányzó összeget a betegek önrészével pótolják. Ha nem törődsz a gyerek fogával, csökkenthetik a családi pótlékotokat.
Nagy Ákos fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke azt javasolja a kormányzatnak, hogy vonja meg a családi pótlék egy részét, ha a szülő nem viszi fogorvoshoz a gyerekét. Nagy szerint, amelyik szülő nem törődik a gyermeke fogainak állapotával, az kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.Azt is elmondta, hogy novembertől a fogorvosok is csatlakoznak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT), ami azzal is jár, hogy tudni lehet majd, hogy ki mikor nem végeztette el a szükséges fogászati kezeléseket a gyermekénél.
A javaslat kitér arra is, hogy miképpen lehetne pótolni a fogászati ellátásból hiányzó összeget: a kormány vezessen be a felnőttek esetében önrészt, 3-4 ezer forintot a jelenleg térítésmentes kezelésekért. A beteg visszakapná ezt az összeget év végén, ha elvégezteti a szükséges beavatkozásokat.A szövetség azért éppen most állt elő a javaslataival, mert nagyon úgy tűnik, hogy a kormánytól nem kapják meg az évi 30 milliárdos többletet – írja a medicalonline a Népszava nyomán.

AKTUÁLIS:

Főoldal